0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Đorđević: Medalja je osnovni cilj na SP

Objavljeno: 01.08.14 u 08:47

Selektor reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević, izjavio je da je primarni cilj „Orlova“ na predstojećem SP u Španiji, osvjanje medalje.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Legenda Partizana i evropske košarke, sada na funkciji selektora nacionalnog tima, veruje da „Orlovi“ na Mundobasketu mogu da polete do medalje.

„Rezultati iz prethodnih godina ne daju za pravo da se previše govori o borbi za medalju, ali je je odličje ipak osnovni cilj državnog tima. Moramo mukotrpno da radimo i da verujemo da je to ostvarivo. Imali smo dosta problema sa povredama, međutim, raduje me odnos prema obavezama tokom priprema, sve je na najvišem nivou i moram da pohvalim igrače“, rekao je Đorđević nakon treninga nacionalnog tima u „Pioniru“ koji je sinoć bio otvoren za javnost.

Ekspedicija reprezentacije će u petak krenuti putem Apenina, gde ih od 3. do 5. avgusta očekuje turnir u Trstu te kontrolni susreti sa Bosnom i Hercegovinom, Kanadom i Italijom, a posle toga će preseliti u Francusku, gde ih u gradu Pou očekuju okršaji s Grčkom, Hrvatskom i domaćinom Francuskom.

„Ostale su još finese da se uigramo na ta dva turnira, sastaćemo se sa ekipama koje su u formi i proverićemo neke igrače. Rezultat nam nije u prvom planu, već da se uigramo za svetski šampionat. Igraćemo otvoreno, na pobedu, kako bi što više napredovali“, jasan je Đorđević.

Selektor se osvrnuo i na povrede Nemanje Dangubića i Vladimira Lučića, a takvo stanje je nazvao „višom silom“ uz ocenu da „naši igrači moraju da preguraju njihov izostanak“:

„Kapiten Nenad Krstić ima povređeno koleno, zbog čega poslednjih 10 dana radi po posebnom režimu. Ide na magnetnu rezonancu, radi drugačije od ostatka ekipe, ali čekaćemo ga do kraja priprema, da se oporavi i bude spreman za šampionat. Poznato je šta on znači za tim i koliko može da doprinese svojim iskustvom“, podvukao je Đorđević.

Svetsko prvenstvo počeće 30. avgusta i trajaće do 14. septembra, a najbolji košarkaši Srbije igraće u A grupi sa domaćinom Španijom, Francuskom, Brazilom, Egiptom i Iranom.

Nemanja Nedović takođe je izneo svoje utiske sa priprema nacionalnog tima, a više o tome pročitajte ovde.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter