1
Evropske lige

FOTO: fcbarcelona.com

Neka nova, Lućova ‘tika-taka’ u formaciji 3-2-3-2!?

Objavljeno: 31.07.14 u 15:00

Trener Barselone Luis Enrike posle prve faze priprema, u škotskom gradu Sent Džordžu konačno je počeo da radi i na taktičkom planu.  

FOTO: fcbarcelona.com
FOTO: fcbarcelona.com

Kako prenose katalonski mediji, tim Barse se susreo sa potpuno novim načinom rada, pošto popularni Lućo uigrava tri različite formacije, od kojih je jedna potpuno inovativna u svetu fudbala – 3-2-3-2. Pored nje, Luis Enrike u opticaju ima standardnu 4-3-3, ali i 3-4-3.

Prema pisanjima Mundo deportiva, u novoj formaciji Barselone u poslednjoj liniji igrali bi Pike, Maskerano i Matje, ispred bi dvojica veznih bili Buskets i Rakitić, koji bi imao ofanzivniju ulogu. Potom ide trio ofanzivnih veznih – Inijesta levo, Mesi u centrali i desno bi u zavisnosti od protivnika konkurisala tri različita profila igrača – Dani Alveš, Pedro ili Delofeu, a kao idealan za tu poziciju spominje se Huan Kuadrado, inače velika Enrikeova želja.

Napadačkni tandem činili bi Nejmar i Suarez. U tom slučaju, žrtve taktičkih pretumbacija mogli bi da budu Đordi Alba i pomenuti Dani Alveš, dosadašnji standardni bekovi.

Navodno, Enrike kao i svi njegovi prethodnici, igru Barse želi da gradi oko Mesija, ali u drugačijoj ulozi kako bi izvukao najviše iz Argentinca. Mesi će više dobiti ulogu plejmejkera, dok će dubinu u napadu da mu prave Nejmar i Suarez, kao i Delofeu i Pedro u drugoj opciji.

U svakom slučaju, deluje da će ova Barsa zaista igrati drugačije, a krajem avgusta moći ćemo da vidimo da li su pošli pravim putem.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter