0
Evrokupovi

FOTO:STARSPORT

Partizan odoleo, izvukao remi u Razgradu

Objavljeno: 30.07.14 u 21:55

Ekipa Partizana odigrala je bez golova u prvom meču treće runde kvalifikacija za Ligu šampiona sa Ludogorecom, u Bugarskoj.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Uprkos pozitivnom epilogu, fudbaleri crno-belih nisu igrom oduševili svoje navijače, pre svega u drigh 45 minuta kada su, praktično, „parkirali autobus“ ne u srce šesnaesterca, već na gol liniju.

Četa Marka Nikolića u prvih dvadeset minuta drugog dela ne samo da nije izašla iz svog kaznenog prostora, već nije pokazala nikakvu ambiciju da uradi nešto slično, pa se opravdano postavlja pitanje: da li je centarfor Partizana Petar Škuletić uspeo da vidi koju boju dresa je nosio golman Ludogoreca?

Prvo poluvreme bila je, ipak, druga priča. Partizan je sasvim solidno otvorio susret, imao je nekoliko instant-prilika koje je isto tako – instant i prokockao. Nakon desetak minuta prvog poluvremena domaćini su se oslobodili početnog pritiska i u preostalih 80 minuta, uz povremene izlete crno-belih, gledali smo viktorije na gol Partizana.

Pored kapitena Ilića koji je bukvalno pao u komu na sred terena u 80. minutu, najbolji igrač Partizana bio je Volkov koji je sa dve spektakularne internvencije obezbedio Partizanu mirniji revanš.

Tok meča:

90 (+4) Sudija Hansen svirao je kraj prilično nezanimljivog drugog poluvremena.

80. – Saša Ilić je bukvalno ostavio dušu na terenu i nije imao više ni miligram snage u svojim nogama pa je pao kao pokošen. Sa terena je doslovno iznet na nosilima, a umesto njega Nikolić je u igru poslao Predraga Luku.

78. – Fudbaler Ludogoreca Bezjak je „zaradio“ žuti karton zbog prigovora sudiji.

72 – Golman Partizana Lukač, pokušavajući da „užicka“ vreme zaradio je žuti karton.

67. – Marko Nikolić posegnuo je i za drugom izmenom. Iz igre je povukao neprimetnog Živkovića, a u vatru je ubacio Grbića.

62. – Trener Ludogoreca Stoev izvršio je i drugu izmenu na meču. Iz igre je izbacio Španca Abalou, a na teren je poslao mladog reprezentativca Holandije, Misiđana.

57. – Najbolji fudbaler Ludogoreca na ovom meču Marselinjo našao se u izglednoj šansi, tukao je sa ruba kaznenog prostora, ali je u njegov šut požrtvovano klizećim startom uleteo Stanković spasivši gol Partizana.

54. – Kapiten crno-belih Saša Ilić zaradio je žuti karton zbog neopreznog starta na Espinji.

52 – Hendikep za Partizan: povredio se Danko Lazović koji je morao da napusti teren. Umesto njega Marko Nikolić je u igru ubacio Ninkovića.

47. – Prvu izmenu na meču izvršio je trener Ludogoreca koji je sa terena povukao povređenog Vitinju a na njegovo mesto levog beka je ubacio Angula.

46. – Počelo je drugo poluvreme.

45 (+1) – Sudija Ken Hansen svurao je kraj zanimljivog prvog poluvremena.

32. – Ponovo je Marselinjo bio u situaciji da postigne prvi gol na meču, ovog puta je probao posle kornera, ali je neverovatni Volkov petom izbio loptu sa same gol linije i tako ostavio crno-bele u egalu.

29. – Saša Ilić je kapitenski proigrao Škuletića, centarfor crno-belih je sjajno centrirao po zemlji, a onda se mladi Živković obrukao promašivši ceo fudbal i prosuvši se na travnati tepih poput – tepiha.

22. – Dani Abalo je pokušao sa dvadesetak metara, ali je lopta pošteno promašila metu.

17. – Neverovatna prilika za Ludogrec, pred golmana Lukača istrčao je Aleksandrov koji je izbio sa njim oči u oči pošto se sapleo Vulićević, ali je fenomenalno intervenisao Vladimir Volkov i klizećim startom s leđa sprečio je ono što je delovalo kao neizbežno.

13. – Petar Škuletić šutirao je iskusa sa leve strane iz prve, posle odlično bačenog auta Volkova. Golman Stojanov je loptu kratko odbio, a posle toga je odbrana uspela da interveniše i izbaci loptu van kaznenog prostora.

11. – Najbolja prilika u dosadašnjem toku meča za Ludogorec, Marselinjo je glavom tukao pokraj leve stative gola golmana crno-belih posle sjajnog prekida iskosa sa desne strane.

10. – Darko Brašanac dobio je prvi žuti karton na meču.

2. – Posle kiksa odbrane Ludogoreca Brašanac je iznenada izašao pred golmana bugarskog tima, ali se, čini se, spetljao usled neočekivanog poklona domaćina pa je prilika propala bez upućenog šuta. Samo pola minuta kasnije Škuletić je šutira sa ruba kaznenog prostora, ali je Stojanov ponovo bio na mestu.

1 – Meč je počeo, početni udaraci zveli su igrači Ludoreca koji nastupaju u zelenim dresovima. Partizan je izašao u crno-beloj garnituri.

Ekipa Partizana drugi put u poslednje dve godine odmerava snage sa bugarskim Ludogorecom. Ako je prošle sezone i bilo nekih nepooznanica među ovim rivalima, sada je sve kristalno jasno…

Crno-beli su ulogu favorita prepustili domaćinu. U ostalom, žrebom u Nionu jasno je kazano da su Bugari povlašćeni tim i da dočekuju kolektiv sa manjim brojem bodova, nižerangiran na klupskoj listi UEFA…

„Imamo preko potreban mir i to je najbitnije. Uhvatili smo zalet, dve nedelje posle prve evropske utakmice, forma nam je u usponu i čuvamo mnogo razloga za optimizam. Nećemo da se zalećemo, svesni kvaliteta Ludogoreca i ambicija bugarskog šampiona“, rekao je šef struke crno-belih Marko Nikolić.

Ludogrec je, poznato je, u problemu. Loše su startovali u domaćem prvenstvu, upisali su nekoliko neočekivanih rezultata, a trener tima moraće na teren da izvede desetkovani sastav.

Sa druge strane, golman „Parnog valjkaMilan Lukač i dalje pamti duele iz prethodne sezone:

„Patmim prošlogodišnje duele po eliminaciji i porazu, koji i nije bio zaslužen i povredi, koja me odvojila od terena na nekoliko meseci. Bugari su bili bolji u prvom meču, koristili naše greške, ali smo ih u drugom nadigrali i bili nadomak uspeha. Lopta jednostavno nije htela u gol, a i one „viđene“ je njihov golman skidao“, jasan je Lukač.

Jedna navijačka pesma „Grobara“ kaže „na kraju sveta da igra Partizan, on neće nikada ostati sam“, a da tako bude pobrinuli su se najvatreniji navijači ovog tima koji su već okupirali Razgrad.

I na kraju, ali ne i najmanje važno: javni servis RTS ipak će prenositi utakmicu Partizana i na taj način je omogućio armiji navijača ovog kluba da putem malih ekrana ipak uživa u meču voljenog kluba.

Partizan – Ludogorec:

Stadion: Ludogorec Arena u Razgradu

Gledalaca: oko 4.500

Sudija: Ken Hansen (Danska)

Pomoćnici: Lars Riks i David Vang Adersen (Danska)

LUDOGOREC:  Stojanov (golman),  Aleksandrov, Moti, Vitinja, Žunior Kaikara, Aleksandrov, Fabio Espinjo, Dani Abalo, Diakov (kapiten), Marcelinjo

Trener: Stojčo Stoev

PARTIZAN: Lukač (Golman), Volkov, Vulićević, Stanković, Trajković, Brašanac, Živković, Drinčić, S. Ilić (kapiten), Lazović, Škuletić

Trener: Marko Nikolić

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter