0
Košarka

FOTO: Twitter screenshot

Sparsi udarili ‘šampionski veto’, Manu Đinobili ne sme na SP

Objavljeno: 30.07.14 u 08:47

Uprava aktuelnih NBA šampiona, San Antonio Sparsa odlučila je da zabrani svojoj i zvezdi članu argentinske reprezentacije Emanuelu Đinobiliju da nastupi na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u košarci koje 30. avgusta počinje u Španiji.

đinobili i parker

Naime, do ove odluke je došlo jer je Đinobiliju nakon kraja NBA plej-ofa, u kojem je sa „Mamuzama“ stigao do svoje četvrte i klupske pete titule u istoriji, konstatovano naprsnuće jedne kosti desne noge, zbog čega mu je u maju rečeno da će pauzirati oko dva meseca.

Manu je nedavno obavio nove preglede magnetnom rezonancom, ali rezultati snimaka nisu bili dovoljno dobri da bi da bi doktori mogli da mu daju „zeleno svetlo“. Upravo zbog toga rukovodstvo kluba iz Teksasa odlučila je da mu „udari veto“ na odlazak na Mundobasket.

Na taj način, uprkos želji „Magičnog Argentinca“ on će ostati bez SP.

Argentina će na SP igrati u grupi B sa Hrvatskom, Senegalom, Portorikom, Filipinima i Grčkom, a upravo ta grupa se u drugoj fazi ukršta sa našom u kojoj su, pored Srbije, još i domaćin Španija, Brazil, Iran, Egipat i Francuska.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter