0
Domaći fudbal

Predsednik Novog Sada: Susret s Luganjskom nema političkih primesa

Objavljeno: 30.07.14 u 10:28

Fudbaleri Novog Sada zakazali su prijateljski suret sa reprezentacijom samoproglašene republike Luganjsk koja se nedavno ocepila od Ukrajine.

FK-Novi-Sad-Vikipedija

Zbog svega toga podigla se ogromna prašina, a predsednik ovog novosadskog kluba kaže da namera nikog iz uprave nije da pošalje bilo kakvu političku poruku.

„Kao država smo u prethodnih 20 godina prošli turbulentan period pun vanrednih situacija i ratova, pa je obaveza da budemo saosećajni, više nego drugi, prema onima kojima se to sada dešava. Novi Sad je pre 92 godine formiran na principima plemenitosti, čestitosti i saosećanja i toga se i dalje držimo. Osnovna ideja je da meč oslobodimo političke i ideološke pozadine, hoćemo da ljudima koji su do juče igrali fudbal, a sada drže pušku u rovovima, pokažemo da smo uz njih, da normalno žive u Evropi i da im pružimo vikend za uživanje, gde će se skloniti od strahota. Voleli bismo da dokažemo da je fudbal jači od politike i nedaća, da sjedinjuje, a ne razjedinjuje ljude“, istakao je prvi čovek Novog SadaTomislav Lovreković a prenosi „Sportski žurnal“.

On je dodao da istakao da je čitava ideja ovog kontroverznog duela zapravo humana budući da bi se prikupljeni novac uplatio osobama koje su pogođeni prolećnim poplavama:

„Ako do utakmice i dođe, a nema razloga da tako i ne bude, prikupljena sredstva uplatićemo za pomoć poplavljenim područjima Srbije“, jasan je Lovreković.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter