0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Katić: Uvek sam tu za reprezentaciju, napustio sam Zvezdu

Objavljeno: 30.07.14 u 08:33

Iskusni 33-godišnji centar Raško Katić izjavio je, nakon naknadnog poziva selektora Aleksandra Đorđevića, da se uvek rado odaziva pozivu za nastupe u dres sa nacionalnim grbom.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

On je, u razgovoru za „Sportski žurnal“, dodao i da više nije član crveno-belih sa Malog Kalemegdana.

Katić se najpre našao na spisku Đorđevića od 28 igrača, ali je u međuvremenu „otpao“ nakon skraćivanja spiska. Međutim, kada je situacija sa sa Ognjenom Kuzmićem postala takva da je bilo izvesno da neće moći da igra na Mundobasketu zbog povrede, Đorđević je ponovo pozvao Katića.

„Dobio sam pozivNi ove, niti prošle godine, uopšte nisam razmišljao. To je nacionalni tim, uvek sam na raspolaganju. Sportista sam, to je kao da saberete jedan i jedan. Nema nikakve dileme“, jasan je Katić.

Za razliku od ponekih „razmaženih zvezda“ koje bi, možda, odlučile da se zahvale naknadnom pozivu selektora verujući za sebe da „nisu rezervna opcija“, Katić tu ne vidi nikakvu dilemu:

„Nemam taj problem. Posebno zbog toga što sam razumeo taj koncept koji je selektor Đorđević hteo da sprovede, podmlađivanje tima. Ne mogu da prenebregnem činjenicu da imam godina koliko imam, to što se osećam dobro i što imam zdravo telo, to ne znači ništa. Jednostavno, ne mogu da kažem da sam budućnost srpske košarke. Tako je kako je“, realan je Katić.

Bivši košarkaš crno-belih potvrdio je da je napustio Crvenu zvezdu:

„Nisam više u Zvezdi. To pitanje oko ugovora je na menadžeru sada. Ali, prelazni rok tek počinje. Miran sam. Sigurno će nešto da bude i tu“, podvukao je Katić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter