3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Terzić o dogovoru sa Delijama, o Karadžiću i visinama plata igrača…

Objavljeno: 29.07.14 u 13:59

Vršilac dužnosti generalnog sekretara i predsednika FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić na pripremama u Sloveniji je nadugačko pričao o ternutnim dešavanjima u klubu.  

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Terzić je pričao o dolasku Miloša Bosančića, ostanku Nejca Pečnika, potencijalnim pojačanjima, platama igrača, kao i o Tomislavu Karadžiću. 

Navijači ne mogu da vode klub, a jasno su nam i stavili do znanja a nemaju nameru da vode klub. Ne želimo da donosimo ni odluke koje su u suprotnosti sa njihovim principima. Ali, Zvezda ima previše problema da bismo se svađali oko igrača. To sam rekao i njima i sebi. Naravno da igrači treba da budu uz klub, oni su pokretači kluba, ali ne želim da rasipam energiju i vreme na nepotrebne stvari. Nisu bili protiv Bosančića kao Bosančića, nego se radi o principima. Da sam znao za to, ne bih ni ulazio u priču sa Bosančićem, ali ja sam se već dogovorio sa njima. Četiri dana smo proveli u razgovorima sa njima, navijači su organizovani, radi se o konsenzusu. Rekli su – nismo za, ali ni protiv. Ako se radi o interesu kluba, nema problema. Drago mi je što su imali maksimum razumevanja. Došao je kad nije bilo para, a to je luksuz za Zvezdu, kad dođe takav igrač“, počeo je Terzić. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Prelazni rok i dalje je u toku, ali…

“Teško je dovesti kvalitetne igrače. Međutim, imamo još mesec dana letnje pijace. Dogovorili smo saradnju sa Pečnikom na dve godine, i to je kapitalno pojačanje za naš tim. Kada sam došao na ovu poziciju svi su predviđali sunovrat, da će igrači otići na Arbitražu… Do toga nije došlo, to znači da ovi igrači veruju klubu, čak i Dauda koji je bio stranac bio je strpljiv. Rekao sam svima u ekipi da budu strpljivi, jer Zvezda je veliki klub“, istakao je Terzić i nastavio priču o prelaznom roku:

Ne kažem da neći biti odlazaka, pre svega se to odnosi na Lazovića. Dovode se adekvatna pojačanja na svakoj poziciji, u poziciji smo i da do kraja avgusta dovedemo golgetera, da nadoknadimo odlazak Mrđe i Daude koji su obeležili prošlu sezonu. Verujem da će Jović biti važan igrač za Zvezdu, a važno je da se dovede adekvatna opcija uz koju će stasavati. Dovedeni su igrači izbalansirano na brojnim pozicijama, a ubeđen sam da će Avramovski biti ljubimac navijača“, ističe Terzić.  

FOTO: STARSSPORT
FOTO: STARSSPORT

Prethodnih dana sve češće se pominje Aleksandar Katai, a dogovor sa Olimpijakosom je već postignut.

Ne treba pozajmiti igrača, i Zvezda ne sme sebe više dovoditi u situaciju da razigrava za druge, ako uzmemo Kataija, to će biti samo ako imamo pravo na otkup“. 

Zanimljivo, Terzić se nije libio da otkrije i visine primanja pojedinaca i dodao da niko u klubu neće imati platu veću od 10.000 evra mesečno.

“Maksimalna plata je deset hiljada evra mesečno. I to će imati trojica-četvorica. Bosančić ima sedam, Planić četiri, Avramovski pet… UEFA licenca nije dobijena zato što se neko iživljavao, pa je tako neki Bronovicki dobio osamsto hiljada evra. Zvezda je nekad bila firma nalik Geneksu. Utegnuta, snažna, moćna. Mora opet da se utegne“, naglasio je Terzić. 

BSK Borča gotovo sigurno će postati Zvezdina filijala.

Pre mesec dana ugovorili smo saradnju sa BSK Borčom, da bude naš drugi tim i da tamo pravimo naš trening kamp. Nije lak proces zaokružiti priču o saradnji, to podrazumeva i stručni štab, rukovođenje i sve ostalo“.  

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Terzić je takođe odgovorio Tomislavu Karadžiću na njegovu kandidaturu i na sledećim izborima.

“Nije ovo monarhija, pa da Karadžić odlučuje da li će ostati predsednik ili neće. Ako se nije šalio, 2016. godine su izbori, pa neka izađe na crtu, pa neka pobedi. Ako se nije šalio, a nadam se da se šalio. Bio sam na promociji novog selektora i Karadžić je, kada je davao dres Advokatu, rekao: ‘Terza, vidiš šta te čeka kao budućem predsedniku za jedno deset godina“, rekao je Terzić

hotsport.rs/Blic

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter