0
Ostali sportovi

Predsednik Nikolić primio zlatne vaterpoliste

Objavljeno: 28.07.14 u 20:27

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je danas vaterpolo reprezentativce i još jednom im čestitao na odbrani titule prvaka Evrope.

pijetlovic-srbija-vaterpolo

„Ono što ste pokazali u polufinalu i finalu predstavlja vašu pravu karakteristiku. Već na 2:0 bilo je jasno da Mađarima nema povratka i da ispred sebe imaju pravu sportsku mašinu. Mađarski predsednik čestitao mi je još na na poluvremenu, već tada se videlo da ste bolji od njih na svakom delu bazena“, izjavio je Nikolić, piše agencija Tanjug.

On je dodao da je sada „naš zadatak da vas spremamo za ono što nas čeka za dve godine“, s obzirom da je Beograd domaćin narednog kontinentalnog šampionata 2016.

„Zato sam prihvatio da budem vaš pokrovitelj, ne samo za to, predstojeće prvenstvo, već za sva naredna takmičenja. Već smo se obratili nekim firmama koje mogu da pomognu. Vi zaslužujete sve što vam Srbija daje, ispunili ste naša srca radošću. Neka se i ostali sportisti ugledaju na vas“, poručio je predsednik Srbije i naglasio da je nacionalni tim u finalu pobedio reprezentaciju zemlje kojoj je vaterpolo sport broj jedan.

„U toj zemlji vas poznaju, a znaju i naše bivše igrače, pa su tako prilazili Vanji Udovičiću na ulici u Budimpešti. U Mađarskoj sve znaju o vaterpolu, samo ne kako da ga igraju bolje od vas“, kazao je Nikolić.

Kapiten srpskih vaterpolista Živko Gocić zahvalio je predsedniku države na podršci.

„Veoma smo ponosni što smo ovde. Čast mi je da sam kapiten ovakvoj ekipi, mislim da smo na pravi način predstavljali naš vaterpolo i Srbiju“, rekao je Gocić.

Predsednik Vaterpolo saveza (VSS) Srbije Milorad Krivokapić naveo je da mu je čast što je „predsednik ovakvim momcima“.

„Verujem da će još mnogo godina da vladaju svetskim vaterpolom. Naš cilj je zlato na Olimpijskim igrama u Riju i zato sada tražimo pomoć. Pomozite onima koji to zaista zaslužuju“, rekao je Krivokapić.

Svečani doček vaterpolista Srbije biće održan sutra u 14 sati na tradicionalnom mestu ispred Starog dvora, a nakon toga stručni štab i rukovodstvo VŠ primiće gradonačelnik Beograda Siniša Mali i čestitati im na velikom uspehu.

Reprezentacija Srbije odbranila je titulu prvaka Evrope savladavši u finalnoj utakmici u Budimpešti domaću selekciju Mađarske sa 12:7.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter