0
Extreme

Jugoslavija na Kopaoniku

Objavljeno: 28.07.14 u 11:21

Otvorena Državna prvenstva Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije u paraglajdingu u disciplini prelet, održaće se na Kopaoniku – Raška u  periodu od 27.jula do 2.avgusta.

Paraglajding

 

Organizatori takmičenja su Vazduhoplovni savez Srbije i PK „Golija“ iz Raške uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije i opštine Raška, kao i kompanija Swisslion – Takovo i Telenor koje su pomogle organizaciju takmičenja.

Dolazak je potvrdilo 150 takmičara iz 34 zemlje širom sveta. Startovanje pilota će se vršiti sa poletišta iznad Raške, Jošanjičke banje i Brzeća. Zbog pogodnosti uslova za paraglajding koje pruža Kopaonik, zadaci, odnosno planovi leta po kojima će se kretati takmičari, biće i preko 100km.

Vreme koje će piloti provoditi u vazduhu će biti i duže od četiri sata.

„Takmičenje je zaista bez presedana jer se po prvi put, na istom mestu i u isto vreme, održavaju državna prvenstva bivših jugoslovenskih država.  Zaista smo ponosni što smo uspeli da organizujemo takmičenje na ovako velikom nivou u kojem će pored pilota iz regiona, učestvovati i takmičari iz veoma udaljenih zemalja kao što su Venecuela, Indija i Novi Zeland“, Izjavio je Predrag Dudić, jedan od organizatora takmičenja.

Paraglajding, najmlađi vazduhoplovni sport, u Srbiji doživljava veliku ekspanziju. Odmah nakon ovog takmičenja, na Kopaoniku – Raška, održaće se i 14. FAI (Međunarodna vazduhoplovna federacija) Evropsko prvenstvo u istoj disciplini.

Najveća imena evropskog paraglajdinga, leteće u Srbiji od 03.-16.avgusta, boreći se za titulu najboljeg pilota starog kontinenta.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter