0
Fudbal

Paunović: Do finala srcem i strašću

Objavljeno: 27.07.14 u 22:05

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije u ponedeljak od 21 čas u gradu Felčutu na stadionu Puškaš akademije igra polufinalni meča na EP prtoiv Portugalije. Selektor „orlića“ Veljko Paunović veruje da njegovi učenici mogu do velikog finala ako budu igrali srcem i strašću.

veljko-paunovic

„Olakšavajuća je okolnost što smo se već plasirali na Svetsko prvenstvo. Sada počinje plej-of, gde jedino pobedom nastavljamo takmičenje. Portugal je najefektivnija ekipa na šampionatu, ostvarili su devet pobeda, tri na Evropskom prvenstvu, a šest u prve dve runde kvalifikacija. To dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Uz Nemce predstavljaju najkvalitetniju selekciju na turniru, a četiri najbolje reprezentacije su se plasirale u polufinale. Pokušaćemo da našim defanzivnim postavkama i ofanzivnim organizacijom suprostavimo takvom protivniku. Portugalci imaju problem, ako nemaju loptu u posedu i pokušaćemo da ostvarimo dominaciju u tom segmentu, ali da budemo čvrsti, snažni i odlučni. Neophodno je da imamo fantastičan odnos prema zadacima i zahtevima i da igramo sa strašću i srcem do poslednjeg zvižduka. Nažalost u nastavku će nam nedostajati povređeni Danilo Pantić, kome želim što brži oporavak, da se što pre vrati klupskim i reprezentativnim obavezama“, počeo je najavu polufinala Veljko Paunović.

Prednost za naš tim za razliku od meča sa Bugarskom bi mogla da bude ta što se posle suspenzije u tim vraća kapiten Nemanja Maksimović.

Maksimović je veoma važan igrač i lider ove generacije. Dobro je što se kartoni do polufinala brišu, jer je takmičenje vrlo zahtevno i teško i nema dovoljno vremena za oporavak“, istakao je Paunović.

I prethodna, zlatna, generacija „orlića“ je u polufinalu igrala sa Portugalijom.

„U našem timu igraju tri igrača iz prethodnog susreta sa Portugalom. Njihovo iskustvo će nam koristiti, ali ovo je jedan novi izazov, drugačija utakmica. U fudbalu postoji samo naredna utakmica i novi cilj“, zaključio je Paunović.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter