in , ,

„Tomislav Karadžić za predsednika Srbije“

Potpredsednik FSS Ratko Borovnica rekao je da bi Tomislav Karadžić trebalo da vodi državu i da bi ona sa njim na čelu krenula u dobrom pravcu.

predsednici

„On je privrednik, a mi u ovoj državi, mislim na vlast, nemamo privrednika. Nedavno je objavljeno da su svi naši ministri koje imamo, kao i predsednik Vlade i predsednik države, svoj staž zaradili na budžetu. Niko od njih nije radio u privredi, a ko nije radio u privredi, taj nije zaslužio da vodi niti državu, niti opštinu, niti bilo šta“, poručio je Ratko Borovnica.

On je dodao da je postavljanje Dika Advokata za selektora garancija da će reprezentacija za dve godine na Evropskom prvenstvu u Francuskoj pokazati koliko vredi.

Borovnica je za nedeljnik „Kikindske“ naveo da će se na šampionatu 2016. godine tek videti rezultati rada bivšeg selektora Siniše Mihajlovića koji je podmladio ekipu.

„To je morao neko da uradi i on je to uradio na sreću našeg fudbala i mi ćemo već na sledećem EP u Francuskoj za dve godine pokazati koliko vredimo. To je slično onome što je Belgija uradila, mi smo praktično uzeli isti model“, rekao je Borovnica.

On je dodao da Srbija ima odlične fudbalere, zahvaljujući veoma organizovanom radu sa mlađim kategorijama i dodao da im je potreban trener sa autoritetom koji će ih ukomponovati u ekipu.

„Problem s našim trenerima je veliki. Mi smo nekada imali petoricu, šestoricu velikih trenera. Sada nema nijednog. Razlog tome je na prvom mestu kvalitet domaćeg prvenstva. Kada nemaš jako domaće prvenstvo, kada nemaš jake klubove kao nekad, trener nema gde da se iskaže, a potom je teško očekivati da im neko iz Evrope ukaže poverenje. To je veliki problem“, istakao je Borovnica.

Predsednik Fudbalskog saveza Vojvodine ocenio je da problem sa niskim kvalitetom domaće fudbalske lige potiče od toga što je Srbija „neuređena zemlja, u kojoj se ne zna šta je čija imovina“.

„Nikako da država uredi tu oblast i da se stadioni koji se nalaze u Subotici, Kikindi ili bilo gde drugde, vrate opštinama, a onda opština može da nadje partnera kojem će dati na upravljanje fudbalski klub“, rekao je Borovnica i dodao da konačno treba da se uđe u privatizaciju klubova.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Ćuk i Šefik – Radić zna zašto (VIDEO) (FOTO)

Krstin bez finala čelendžera