3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Lalatović: Nije ovo ona Zvezda, ali možemo klubu da napravimo 30 miliona evra

Objavljeno: 26.07.14 u 22:24

Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović pokušao je da otvori oči navijačima našeg najtrofejnijeg kluba koji još uvek žive u prošlosti i očekuju da iako je situacija daleko od idealne ekipa i dalje osvaja takmičenja u kojima učestvuje i da u Evropi ponovo dostigne određeni nivo.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Nakon jučerašnjeg remija sa mađarskim drugoligašem Vašašom postalo je jasno da će crveno-beli iamti veoma težak zadatak da odbrane titulu prvaka Srbije pre svega jer je došlo do velikih kadrovskih promena, a pored toga najveći rival Partizan je gotovo u potpunosti sačuvao tim.

„Moramo da budemo realni. To su Mađri, brzi, agresivni, igraju fudbal… Svi se vraćamo u neko drugo vreme i govorimo „mi smo Crvena zvezda“. Da, jesmo, ali nemamo kvalitet kao pre pet-šest ili deset godina. Ovaj tim je 50 posto slabiji i od prošlogodišnjeg. I zašto onda da Vašaš ne vrši pritisak na nas? I treba! Gde imamo kvalitet da lagano iznesemo loptu kad nas neko pritisne? Neću da živim u lažima, potrebni su nam igrači. Kad ti ode šest standardnih, onda moraš da dovedeš isto toliko koji će biti pojačanja. Ne onih koje ćeš da čekaš“ – rekao je Lalatović u razgovoru sa srpskim izveštačima koji prate pripreme u Sloveniji, a prenose Večernje novosti.

Mladi stručnjak je pohvalio potez uprave koja je čini se pronašla zajednički jezik sa navijačima povodom „slučaja Bosančić“, ali je dodao da Avramovski nije bio njegova već želja uprave, dok su njegovi „pikovi“ bili Regan i Krunić.

„Oni su stigli, i to je dobro. Bosančića kao igrača nisam mnogo poznavao, ali znam da je odličan i kada mi je rečeno da uprava može da ga dovede, složio sam sam se. Ima sve što nam treba, kao kreativca ga vidim u timu. Verujem da je rešen problem s navijačima, jer svakoga ko dođe u Zvezdu moramo zajedno da podržimo. Što se tiče Avramovskog, ja mogu da govorim o Kruniću i Reganu, oni su bili moji pikovi. Avramovski je bio želja uprave, a ja sam zadovoljan onim što sam video na nekim utakmicama. Potencijal je, ali ne dolazi da nosi igru, već da pojača konkurenciju“ – objasnio je trener crveno-belih.

Pored navedenih igrača Lalatovićeve želje su još i Aleksandar Katai i Dejan Dražić.

Nekadašnji kapiten kluba sa Marakane je još jednom ponovio da mu nije najjasnije koji je cilj za narednu sezonu.

Isforsirao bih klince, ali da onda kažemo da ne jurimo Evropu, već da hoćemo da budemo među deset. To je pošteno, treba da znamo šta hoćemo. Ili hoćemo titulu, ili stvaramo mlad tim s nekoliko starijih. Na taj način bismo klubu sigurno napravili 30 miliona evra. Hoćemo da pokušamo da osvojimo titulu. Ponavljam, da pokušamo, jer biće veoma teško. Uz to i da gurnemo nekoliko mladih. Imamo Ristića, Grujića i Jovića, oni će uz Stojanovića i Jovanovića biti nosioci Zvezde u budućnosti, samo treba biti strpljiv s njima“ – zaključio je Lalatović.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

3 Komentara

  1. Mi jesmo jak tim,al na pocetku prelaznog roka su rekli da podladjujemo sastav kad ono doveli su 5-6 pojacanja 5-6 klinca su tu koji ce da cekaju godinu dana ne vise,il ce da raskinu ugovor il ce da odu za sitne pare..Tim je trebao da se podmladi za ove 6 godine kad su ovi vladali i svi su znali da ne mozemo da uzmemo titulu,taj je trebalo da se podmladi tim i danas da imamo standardan tim koji ce biti na okupu jos dve tri sezone,ne ovako,Srbija-Beograd-Crvena-Zvezda !!

    0
    0
    Odgovori
  2. Svaka cast treneru.Tako treba da se razmislja.Mi jesmo bili nekada jak tim,ali sada u ovoj situaciji ajbolje je da gledamo da od mladih igraca da napravimo pare,pa tek onda kada stanemo na noge napravimo tim koji ce da nam kao nekada donositi titule.Tako je zvezda krenula kada smo poceli da osvajamo sve…od omladinaca.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter