0
Košarka

Problemi s ‘Orlovima’: Kuzmić ima frakturu kolena, Dangubić povređen…

Objavljeno: 25.07.14 u 08:15

Košarkaška reprezentacija na Kopaoniku polako se sprema za odlazak u Španiju na Svetsko prvenstvo. Međutim, iako su utakmice grupne faze još relativno daleko, selektor Srbije Aleksandar Đorđević već sad zna da će imati kadrovskih problema.

Aleksandar Đorđević

Naime, situacija u taboru „Orlova“ je takva da će određeni igrači, kako sada stvari stoje, izuzetno teško „poleteti“. Đorđević otkriva probleme koji mu zadaju glavobolju:

„Pre dva dana smo čuli da ima stres frakturu fibule. Kuzmić je stigao u Beograd, doći će i ovde kod nas, želi da se svima predstavi, igračima pre svega. Krivo mi je, jer je zanimljiv igrač, bilo bi dobro da uz naše velike centre na teren prenese energiju, snagu, visinu… To bilo veoma dobro, treninzi bi bili veoma interesantni i iz njih bi izašao kvalitet“, rekao je Đorđević, a prenosi Sportski žurnal.

Selektor Srbije dodaje da zbog te situacije Kuzmić najverovatnije neće moći da trenira barem četiri nedelje:

„Mislim da je između tri, čak i četiri sedmice period tokom koga mora da miruje. Videćemo još sa doktorom Radovanovićem. U ovom trenutku je skoro 100 odsto „ne“. Međutim, meni je u interesu da i on oseti sve ovo, da dođe ovde i bude sa nama. Biće i na utakmici, u nedelju u Nišu“, jasan je Đorđević koji pokušava da napravi homogenu ekipu.

Da problem bude još veći, pobrinuo se Nemanja Dangubić. Momak koji je nedavno draftovan u NBA ligu i na čije nastupe računaju San Antonio Sparsi, ima velikih problema sa kolenom.

„Dangubić ima problem sa kolenom. Samo je prvi dan trenirao i koleno je počelo da mu otiče. Sve usled napora i leta koje je proveo tako kako je proveo. Šteta. I za njega i za mene. Voleo bih da sam ga video na terenu. Međutim, on je momak koji zna i oseća šta znači ovaj dres. NJegova budućnost se zna gde je i šta je. Ovo su stepenice koje, i te kako, malim koracima mora da prođe da bi došao do njihovog kraja“,  kazao je Đorđević.

Selektor „Orlova“ svestan je da će Dangubić jako teško završiti pripreme na pravi način:

„Mislim da neće moći da izdrži čitav proes priprema na pravi način. Iskreno. Ali, ne gubim nadu. Dobro je pa smo na spoljnim pozicijama dobro popunjeni. Mnogi igrači treba da se izbore za svoju poziciju da pokažu šta znaju“, rekao je Đorđević.

Zbog svega navedenog, selektor ne krije da razmišlja o mogućnosti da naknadno pozove neke igrače u dres sa nacionalnim grbom:

„Videćemo. Analiziramo, od srede uveče smo počeli da razmišljamo o tome. Jer i Krstić je još uvek u posebnom programu. Dok ne uđe u neki ritam. Mislim da će on u sledećih sedam do deset dana biti u punom programu. Ako ne i ranije. Raduljica polako ulazi u fizičku formu koja mu je potrebna da igra našu košarku. Mora da bude još atletski spremniji, i on to sam zna“, podvukao je Đorđević.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter