0
Fudbal

Mandić golom u 90. minutu odveo ‘orliće’ u polufinale EP

Objavljeno: 25.07.14 u 22:10

Omladinska reprezentacija Srbije trijumfom protiv Bugarske od 1:0 u duelu 3. kola grupne faze evropskog prvenstva koje se održava u Mađarskoj plasirala se u polufinale i tako zadržala šanse da odbrani titulu osvojenu prošle godine u Litvaniji.

gacinovic-srbija-bugarska

Imala je naša selekcija inicijativu tokom celog meča, imala je i bolje prilike za gol, ali nikako nije uspevala da savlada odličnog golmana Bugarske Ljubenova koji je činio čuda na svom golu. Tako je bilo sve do 90. minuta kada je napadač Čukaričkog Staniša Mandić, koji je u 59. minutu zamenio Luku Jovića, iskoristio dubinsku loptu koja je došla do njega i rutinski savladao Ljubenova za trijumf i plasman u polufinale.

Selektor Paunović na ovom meču je izveo sledeći sastav: Rajković, Antonov, Zdjelar, Stevanović, Babić, Gaćinović, Grujić, Ristić (73′ Dražić), Pantić (59′ Jokić), Jovanović, Jović (59′ Mandić).

U drugoj utakmici 3. kola grupe B Nemačka je savlada Ukrajinu sa 2:0, pa će „panceri“ sa prve pozicije u završnicu odnosno igraće protiv Austrije, dok će se naša selekcija za finale u ponedeljak boriti protiv Portugalije koja je u drugoj grupi ostvarila sve tri pobede. Podsećamo da je naša selekcija ovog uzrasta prošle godine savladala Portugalce u istoj fazi takmičenja, a tada je junak bio golman Rajković koji je briljirao u penal seriji.

Plasmanom u polufinale reprezentacija Srbie je i obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo na koje sa Evropskog ide šest najbolje plasiranih selekcija.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter