0
Košarka

Džordan prodaje najskuplji ugovor u istoriji sporta na aukciji

Objavljeno: 25.07.14 u 10:43

Najbolji košarkaš svih vremena, legendarni Majkl Džordan, odlučio je da ponovo zaradi na najvećem ugovoru u istoriji svetskog sporta. Naime, sadašnji vlasnik Šarlot Hornetsa prodaje ugovor koji je potpisao 1997. godine po kojem je inaksirao neverovatnih 33 miliona za godinu dana.

Majkl Džordan

Original ugovora koji je najbolji košarkaš svih vremena Majkl Džordan potpisao sa Čikago Bulsima 1997. godine prodaje se na aukciji. Dodatnu vrednost ovog parčeta hartije u očima željnih kolekcionara predstavlja činjenica da je to bila poslednja godina „Letećeg Visočanstva“ u dresu „Bikova„.

Kako stoje stvari, pomenuti ugovor doneći Em Džeju novu zaradu, a prema procenama stručnjaka vrednost tog ugovora procenjuje se na oko 30.000 dolara, ali će verovatno će biti prodat za daleko veću sumu, budući da je već na startu aukcije cena dostigla nivo od 28.000 zelenih novčanica.

Kraj aukcije je 31. jula pa ne treba sumnjati da će cena nadmašiti predviđanja stručnjaka.

Ugovor se sastoji od 24 stranice i propratnog pisma, a svaku je svojeručno parafirao Majkl Džordan. Pored Džordanovog potpisa tu su i potpisi tadašnjeg generalnog menadžera Čikaga, Džerija Krausa i Irvinga Mandela koji je bio zadužen za upravljanje finasijama tadašnjeg Čikaga.

„Teško je porediti ovaj predmet sa bilo čim drugim. Džordanje kalsa za sebe i ovo je za sada jedini njegov igrački ugovor koji se pojavio u javnosti“, rekao je direktor aukcijske kuće Kris Ajvi.

U novije vreme, najveći ugovor potpisao je Kobi Brajant koji je prošle sezone inkasirao sumu od 30,5 miliona dolara. Međutim, zbog inflacije koja je uticala tokom godina na vrednost svetskog novca, Džordanov ugovor bi po današnjim standardima bio vredan čak 49 miliona dolara.

Međutim, bez obzira na sve malo je verovatno da će Džordanov ugovor srušiti rekordnu cenu po kojoj je prodat ugovor čuvenog Bejba Ruta sa Boston Red Soksima. Taj ugovor je potpisan 1918. godine, a ovog meseca je na aukciji u Nju Džersiju prodat za 1,02 miliona dolara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter