1
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Bez ‘menadžerskih’ igrača u reprezentaciji: Kod Advokata samo najbolji

Objavljeno: 25.07.14 u 09:41

Paralelno sa erozijom srpskog fudbala na reprezentativnoj sceni u javnosti je sve jača bila struja koja zagovara teoriju da su „selektori marionete koje u nacionalni tim zovu igrače poznatih menadžera“.

Tomislav-Karadzic

Najviše o toj temi se šuškalo tokom mandata Siniše Mihajlovića na koga je, navodno, veliki uticaj ostvario Fali Ramadani. Kao uticajni menadžeri koji su „svoje igrače „gurali“ u dres Orlova“ navode se još imena i Vlade Lemića ili Pinija Zahavija.

Međutim, kako tvrdi predsednik FSS Tomislav Karadžić, kod novog selektora Dika Advokata biće druga priča, a menadžeri koji (i ako) budu pokušavali da „proture“ svoje igrače u dres s nacionalnim grbom, naići će na zid.

„Dolazak Dika Advokata na mesto selektora Srbije je direktan šamar menadžerima koji imaju svoje fudbalere u reprezentaciji Srbije. Na njega niko neće moći da utiče i to je ono što je želja ljudi iz FSS“, rekao jedan izvor blizak rukovodstvu Saveza listu „Informer“ i dodao:

„Advokat će biti apsolutno samostalan, a pošto je finansijski potpuno obezbeđen, neće biti šanse da ga neko podmiti“, naveo je ovaj izvor.

Prema rečima ovog izvora, menadžeri su svoje „kandže“ pustili i u sam FSS, pošto su pokušali da lobiraju prilikom izbora novog selektora.

„Nije tajna koji agenti imaju najveći uticaj na sastav reprezentacije. Jedan krak ide iz Izraela i reč je o Piniju Zahaviju, dok drugu stranu prestavlja Vlado Lemić. Oni su pokušali da proguraju svoje selektore, ali to nije prošlo“, podvukao je izvor blizak vrhu FSS.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter