0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

Bivši igrač Zvezde Nikola Ignjatijević: U Ukrajini su leševi na ulicama, krv je na sve strane

Objavljeno: 24.07.14 u 08:59

Nekadašnji igrač Crvene zvezde, danas član ukrajinske Zorje, Nikola Ignjatijević otkrio je srpskoj javnosti kakav je život u ovoj, građanskim ratom opustošenoj zemlji.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Za krizu u Ukrajini i građanski rat koji plamti u ovoj zemlji čuli su i oni kojima politika nije urezana u srce. Mnogi životi su ugašeni, proruski aktivisti i zvanični Kijev ne mogu mesecima da pokopaju ratne sekire, a u takvoj situaciji u kojoj je istočni deo ove zemlje u plamenu, retko ko se seti – Premijer lige.

Ipak, početak građanskog rata u Ukrajini nije označio i kraj fudbalskog takmičenja. Bivši igrač Crvene zvezde, Nikola Ignjatijević otkriva srpskoj javnosti pravu sliku iz ove zemlje, ali i to da je njegov klub je, zbog rata, prinudno promenio lokaciju:

„Mi ćemo narednih šest meseci igrati u Zaporožju. To je u centralnom delu zemlje i tu će doći ekipe iz Mariopolja i Donjecka. Nije bilo ovako u početku, ali su se sada borbe prenele i u gradove i situacija je mnogo ozbiljna i loša. Ukrajinska vojska bombarduje proruske snage. Puca se, po ulicama su leševi i lokve krvi“, kazao je Ignjatijević u razgovoru za list „Informer“.

On dodaje da se osećao jako loše dok je u Ukrajini sa njim bila njegova porodica. Tek kada su njegovi najbliži napustili ovu zemlju, počeo je brine manje:

„Više sam bio uplašen zbog porodice. Kada sam njih poslao za Srbiju bilo mi je lakše. Jeste da su oni sada zabrinuti za mene, ali da je situacija toliko loša i ja bih otišao odavde“,

podvukao je Nikola Ignjatijević.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter