Nakon pobede protiv selekcije Grčke u četvrtfinalu Evropskog prvenstva naši reprezentativci se nisu previše osvrtali na taj duel, već su svi odreda pričali o polufinalnom dvoboju sa Crnogorcima.

dejan-savic-vaterpolisti-srbije-1374350099-341997

Milan Aleksić:


“Pokazali sigurnost u napadu. Proradio igrač više. Primilo smo nekoliko lakih golova i to treba da ispravimo. U ovoj fazi najvažnija je pobeda i sada nas čeka veliki duel sa Crnom Gorom.”

Slobodan Nikić:

“Digli smo , nije nam išlo u grupi. Sada imamo sigurnost. Očekuje nas važan duel, odlučiće jedna lopta. Oni su odmorniji ali kada se igra jedna takva utakmica to nije neka velika prednost.”

Filip Filipović:

“Bolji je igrač više bio u svakom pogledu. I ono što smo propstili bile su izradjene akcije. To je bilo sve do kraja završeno. To nas je delilo od Grka, imali smo kontru. Odlično su igrali centri, nikome nije lako da igraju protiv Pijetlovića i Nikića. Ispod ovoga ne idemo. Sredićemo igru u odbrani i još napad da nadogradimo. Odmor Crne Gore nije prednost. Mi smo to videli pre dve godine i više nam je štetilo.Imamo vreme da se odmorimo.”

Dejan Savić:

“Imali smo veoike oscilacije. Solidan igrač više ali smo padali pri kraju napada grčkog tima i stigli su jeftini golovi Grka. Odlično znamo Crnu Goru, odlučiće psihologija a ne taktika. Možda su odmorniji ali sve zavisi od pripremljenosti ali niko nema prednost.”

Andrija Prlainović:

“Susret sa Španijom nas je digao. Videlo se na treninzima da ide na bolje. Postigli smo 13 golova. Dobra utakmica koja nam je trebala, delovali smo sigurno, vodili sve vremeDosta pozitivnih stvari ali možemo još bolje. Sada duel na nož, imaju kvalitet, fizički jači ali ni mi ne zaostajemo. Ista škola vaterpola i biće velika utakmica a najvažnije je da smo se digli.”

 

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.