0
Evropske lige

Rijeka: Nismo rasisti, i mi imamo Nigerijca u timu

Objavljeno: 23.07.14 u 17:30

Meč mladih timova Rijeke i Mančester sitija u Hrvatskoj je prekinut, pošto su se Englezi žalili da su ih domaći igrači vređali na rasnoj osnovi. Iz tima sa Kantride je stigao demanti da je na utakmici postojao bilo kakav rasistički ispad.

Rijeka, 22.08.2013 - Nogomet: Bakljada na tribinama nakon prvog poluvremena utakmice Rijeke i Stuttgarta

„Rijeka jasno i nedvosmisleno odbacuje svaku mogućnost da su igrači Rijeke 2 na pripremnoj utakmici protiv Mančester sitija učestvovali u vređanju protivničkih igrača na rasnoj, verskoj ili nacionalnoj osnovi. U školi fudbala HNK Rijeke danas trenira gotovo 400 dece sa kojima svakodnevno rade stručni treneri, od kojih su mnogi bivši igrači sa zavidnom domaćom i međunarodnom igračkom karijerom. Rijeka je deo holandske fondacije Social Sport u čijem je sastavu i fudbalska akademija iz Abudže, važan segment Škole je i saradnja s tom akademijom iz Nigerije. Tamo rade i dva trenera Rijeke i odakle je unazad dve godine došlo 12 igrača koji su nastupali za naš klub od kojih su se neki izborili i za mesto u seniorskom timu“, navedeno je u saopštenju Rijeke u kome još piše:

„Neargumentovani navodi o navodnim rasističkim uvredama koji se spominju u saopštenju Mančester sitija odlučno odbacujemo i ovim putem želimo da ukažemo na činjenicu da smo na spomenutoj utakmici i sami imali šest igrača iz Nigerije“.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter