1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Radnički zaratio sa Zvezdom: Kalinić odlazi u klub koji je vršio pritisak, nakon grubog razlaza

Objavljeno: 22.07.14 u 09:13

Čelnici košarkaškog kluba Radnički iz Kragujevca reagovali su nakon odlaska njihovog igrača i reprezentativca Srbije Nikole Kalinića u tabor Crvene zvezde.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Rukovodioci KK Radnički uvereni su da je Kalinić zatražio raskid ugovora pod pritiskom crveno-belih, pa su se javnosti obratili putem saopštenja kojeg ćemo preneti u celosti:

„Košarkaški klub Radnički iznuđeno je završio saradnju sa Nikolom Kalinićem koja je potrajala godinu dana, umesto ugovorene tri“, smatraju čelnici Radničkog i dodaju:

„Svoju punu afirmaciju doživeo je upravo u protekloj sezoni, braneći boje Radničkog, u koji je doveden odlukom šefa struke Miroslava Mute Nikolića, što je prethodilo pozivu u nacionalnu selekciju. Za trećinu ugovorenog perioda isplaćen je do poslednjeg ugovorenog dinara, stoga je bilo očekivano da nakon angažmana u reprezentaciji sledi povratak u Kragujevac. Međutim, tim koji je tokom sezone vršio pritisak na ovog igrača, direktno utičući na njegove partije koje su u nekim mečevima bili ispod realnog kvaliteta, biće sledeća Kalinićeva adresa“, upiru prstom u crveno-beli tim sa Malog Kalemegdana u taboru Radničkog.

Saopštenje se ovde nije završilo:

„Iznenađeni smo grubim razlazom sa reprezentativcem. Ovo je, ispostavlja se, epilog čuđnih odluka koje su u međuvremenu donosili registraciona komisija KSS, odnosno činovnik te institucije, kao i nacionalni Olimpijski komitet. Poražavajuće je za srpski sport u celini da se naš Radnički, kao ekonomski slabiji klub, nanovo „čerupa“ između sezona, a tokom takmičenja slabi kad god je u prilici da se uključi u samu završnicu bilo kojeg takmičenja“, smatraj u Radničkom.

„Koje interesne grupe ovo čine srpskoj košarci, zašto i do kada će, bez ikakvih posledica i odgovornosti – odgovor je koji očekujemo iz sfera iznad glava nas običnih smrtnika“, stoji u saopštenju.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

  1. Iznenađeni su što je otišao,jer na to ima pravo,s obzirom da su mu dali 1/3 novaca iz ugovorom zagarantovane sume,a za ove preostale 2/3 može da se počeše po zadnjici.Počela i crno bela filijala da se služi vokabularom i spinom DV.Pa gospodo nije ovo Divlji Zapad i nekadašnji Texas,gde dođe ekipa na konjima,njih 20 revolveraša i opljačka banku u nekoj nedođiji u prašnjavom Texasu i odjaše dalje.Otimati je reč poznata crno belom taboru,pa tu mislim na nekadašnje Zbezdine igrače Bogdanovića,Ostojića,Vujanića…noviji primeri,Tepić,Milutinov…To je otimanje.Ali tad ste bili beton liga jer nije bilo Dinkića.Gasite se lagano.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter