0
Košarka

Majk Križevski: Iste sekunde bih trejdovao Viginsa za Kevina Lava

Objavljeno: 22.07.14 u 08:26

Otkako je završen NBA draft 26. juna i otkako je Lebron Džejms potpisao ugovor sa Klivlend Kavarisima u NBA krugovima se šuška o potencijalnom trejdu 1. pika Endrua Viginsa za Kevina Lava.

Kevin-Lav

Razlog za sve glasnije speukalcije na ovu temu je navodna želja LBJ da zaigra u tandemu sa Ol-star krilnim centrom Minesote Timbervulvs koji se nalazi u poslednjoj godini ugovora što samo doprinosi porastu tenzija i širenju ovih priča.

Ulje na vatru odlučio je da baci selektor SAD i dugogodišnji trener univerziteta Djuk, Majk Križevski. Ovaj stručnjak je javno poručio da bi „iste seknude trejdovao Viginsa za Lava„, čak i da prethodno „ne razmisli o tome“.

„Ne bih imao niti jednu sekundu neodlučnosti. Trejdovao bih Endrua za Kevina Lava. Naravno, to ništa ne znači loše o tom momku. Ali, Kevin Lav je Ol-star, on je prava dabl-dabl mašina. Uz sve to, on je dabl-dabl igrač koji šutira trojke i na taj način širi protivničke odbrane, a zna da igra i u reketu. Postoji mnogo igrača sa lou-posta koji će konstatno donositi dabl-dabl, ali ih nema mnogo koji će to raditi na tako raznovrstan način kao Kevin Lav“, smatra Križevski.

Selektor SAD dodaje da je bio prezadovoljan kada je sarađivao sa Kevinom Lavom u dresu nacionalnog tima:

„Trenirao sam ga i znam koliko vredi. Ja zaista volim način na koji igra Kevin Lav. Pogledajte sada Lebrona i videćete najboljeg igrača na svetu. Igrača od 29 godina. Ne kažem da je pri kraju karijere, ali je u drugoj polovini karijere. A u prvoj polovini: on je postajao ono što je sda. Potrebno je vreme da jedan igrač postane sjajan, a tako će vreme biti potrebno i Endruu Viginsu. Lebron je sad sjajan igrač i ne treba traćiti godine sjajnih igrača. Lav je vrlo blizu da bude isti takav. On možda nije sjajan igrač kao Lebron, ali je blizu. Svi znaju ko je Kevin Lav trenutno“, kazao je popularni „Kouč Kej„, prenosi nbaserbia.com.

Šef struke univerziteta Djuk je nastavio sa hvalospevima na račun Kevina Lava:

„Igrači se tokom čitave karijere razvijaju, ali je Kevin Lav već sada izvanredan igrač. A spojiti takvog momka sa Lebronom i Kajrijem Irvingom – koji će takođe postati sjajn i to brže od Lebrona, pa to je sjajno“, podvukao je Križevski.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter