0
Ostali sportovi

Pala Španija. „Delfini“ su u četvrtfinalu EP!

Objavljeno: 21.07.14 u 17:31

Srbija je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Mađarskoj. U meču „biti ili ne biti“ „Delfini“ srećom nisu odigrali kao lane na Svetskom prvenstvu, već su sa 8:6 slavili nad Špancima. Konačan redosled u grupi B znaće se većeras.

delfini

Srbija je sjajno počela meč i lako povela 2:0, golovima Pijetlovića i Filipovića. Međutim, već u sledećem napadu Rađen je skrivio peterac, a Espanjol je precizan za 2:1. Isti igrač je doneo i izjednačenje krajem prve četvrtine.

U drugoj četvrtini je naša reprezentacija bila ofanzivnija, ali dugo nije bilo gola. Gojko je odlično branio, a nalet Španaca prekinuo je Miloš Ćuk za 3:2.

Prvu dvostruku prednost, na početku drugog poluvremena, Srbiji je iz solo akcije doneo Dušan Mandić. Polovinom deonice treću ličnu zaradio je mladi Sava Ranđelović i za njega je meč bio završen. Španci su, golom Espanjola, smanjili na 4:3.

Na početku poslednje deonice Ćuk je povisio na 5:3. Međutim, Španci su nisu predavali, ponovo su, zahvaljujućeisjajnom Espanjolu, prišli na „-1“. Bilo je vreme da najbolji igrač mađarske lige, Stefan Mitrović, zatrese mrežu. Četiri minuta pre kraja doneo je prvi put na meču prednost od tri gola, zahvaljujući Aleksiću. Gojko je odbranio peterac Espanjolu. Smanjio je Molina, a sve dileme, ako ih je i bilo, otklonio je Andrija Prlainović pogodivši za 8:5.  Sve što su Španci mogli da urade je da ublaže poraz.

SRBIJA 8

ŠPANIJA 6

2:2, 1:0, 1:1, 4:3

Bazen „Alfred Hajoš“. Gledalaca: 5.000. Sudije: Naumov (Rusija), Korizna (Poljska).

SRBIJA: G.Pijetllović, Mandić 1, Gocić, Randjelović, Ćuk 2, D.Pijetlović 1, Nikić, Aleksić 1 , Radjen, Filipović 1, Prlainović 1, S.Mitrović 1, B.Mitrović. Selektor: Savić.

ŠPANIJA: Agilar, Munariz, Bustos, Roka, Molina 1, Mingel, Širanji, Espanjol 4, Larumbe, Fernadez, Malarah, Garsija, Lorio. Selektor: Hernandez.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter