0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Terzić kao Vujošević: Igrači da čitaju knjige, pravim biblioteku na Marakani

Objavljeno: 20.07.14 u 10:18

Generalni sekretar Crvene zvezde Zvezdan Terzić rezigniran je obrazovanjem svojih fudbalera, pa planira da sistem edukacije igrača postane regularni metod rada u crveno-belom klubu.

Zvezdan-Terzić-Crvena-Zvezda

Poput trenera KK Partizan Duška Vujoševića, koji je poznat po edukaciji svojih igrača jer im često kupuje knjige, Zvezdan Terzić planira da uspostavi malo kulture na Marakani.

„Napraviću im biblioteku na stadionu i biće svi u obavezi da pročitaju jednu knjigu nedeljno. Kao što radi Dule Vujošević u košarškaškom klubu Partizan. To su potpuno normalne stvari“, rekao je Terzić za „Kurir“.

On je dodao i da jednom igraču nije dovoljno da pokazuje talenat isključivo na sportskom bojilištu:

„Nije dovoljno samo da si dobar igrač kada se penješ na viši nivo. Bitno je iz kakve porodice dolaziš, kakve su ti navike, kako si vaspitan. Ne spremamo mi njih samo za Crvenu zvezdu, već i za više od toga“, jasan je Terzić.

Kao dobar primer vrhunskog profesionalnog sportiste koji poseduje želju za ličnim obrazovanjem, Terzić u prvi plan ističe gest Aleksandra Kolarova koji ga je, kaže, pitao za savet koji fakultet da upiše:

„On, koji ima toliko novca, želi da upiše dalje školu, a klinci gledaju da izbegavaju osnovno osnovno obrazovanje. Neće moći, bar ne u Zvezdi. Mene je sramota kad dobijem SMS od mojih igrača, a da ne znaju šta se piše zajedno, a šta odvojeno. U Zvezdi je mesto igračima spremnim da napreduju i usavršavaju se na svim poljima“, razočarano je podvukao Zvezdan Terzić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter