0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Gulan: Sećanja na Ludogorec i pozitivna i negativna

Objavljeno: 20.07.14 u 10:50

Fudbaler Partizana Nikola Gulan izjavio je da svi u crno-belom timu priželjkuju osvetu nad bugarskim predstavnikom u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ekipom Ludogoreca.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Ipak, pre utakmice sa Bugarima, crno-beli će morati da završe posao sa ekipom Toršavna. Svestan toga je i Nikola Gulan:

„Najbitniji nam je meč na Farskim Ostrvima, jer je on uslov da uopšte i dođemo u poziciju da odmerimo snage sa Ludogorecom. Imamo dobar rezultat iz prve utakmice, ali to nije nikakav garant pred revanš, pošto nas na Farskim Ostrvima očekuju sasvim drugačiji uslovi, pre svega terena, zatim i klime, pa i drugačiji pristup rivala, u to nema sumnje. Zato smo smo svi koncentrisani na HB Toršavn, a posle ćemo da razmišljamo i pripremamo se za Bugare“, rekao je za „Sport“ fudbaler crno-belih.

Gulan smatra da zaliha od tri postignuta gola u Humskoj skidaju određeni teret sa fudbalera Partizana koji mogu rasterećeno da odigraju meč sa predstavnikom Farskih Ostrva.

„Podrazumeva se da je mnogo lakše kada je rezultat 3:0, ali to je samo jedna od okolnosti na koju eventualno možemo da računamo, dok za sve ostalo moramo da se izborimo na terenu. HB Toršavn se u Beogradu uglavnom branio, nije pokazao ni taj kvalitet u ofanzivnom prekidu, koji ih krasi, jer smo im upravo mi to onemogućili. Ovoga puta neće imati šta da izgube i sigurno će pokušati da nas napadnu i spasu šta se spasti može“, dodaje Gulan.

On se potom osvrnuo na potencijalni megdan sa novim-starim rivalom crno-belih, bugarskim Ludogorecom, timom sa kojim se „Parni valjak“ sastao i prošle sezone na evro-sceni:

„Sećanja su i pozitivna i negativna. Pozitivna, jer sam sasvim dobro odgovorio zadatku na poziciji koja nije moja prirodna i negativna, naravno, zbog rezultata. Rekao bih da je ključ svega bio u činjenici da smo i mi i celokupna javnost potcenili Bugare, samo zato što se zovu Ludogorec. A, onda su nas na terenu razuverili kvalitetom. Kasnije su ušli u grupnu fazu Lige Evrope, gde su čak eliminisali Lacio u osmini finala. Nisu menjali tim u odnosu na taj period, štaviše, dodatno su se pojačali, što je samo upozorenje više za sve nas“, ističe Gulan.

Fudbaler Partizana smatra da su šanse i Ludogoreca i Partizana podeljene na ravne časti:

„Činjenica je da smo i tako neuigrani imali Bugare u „šaci“ tokom revanša na našem stadionu. Pogađali smo prečku, imali još nekoliko sjajnih prilika, koje je njihov golman „skidao“ na neverovatan način. Na kraju je usledila kazna ni iz čega. Sudija mi je dosudio faul, zato što sam stavio ruku na protivničkog igrača, bez duela, bez ičega… To je nešto što ne smemo da dozvolimo ovog puta, jer smo mnogo bolji i igrački i kao tim. Podrazumeva se da to moramo da dokažemo u 180 minuta na terenu. Kako reče i trener Marko Nikolić, šanse su 50:50 i možda je tako i bolje, jer ćemo biti motivisani da se borimo i eliminišemo jakog rivala, podvukao je Gulan.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter