0
Košarka

FOTO: KSS

Đorđević: Sve kreće od dobre atmosfere (VIDEO)

Objavljeno: 20.07.14 u 19:06

Muška seniorska reprezentacija Srbije nalazi se na Kopaoniku gde sprovodi bazični deo priprema za Svetski Kup koji će se od 30. avgusta do 14. septembra održati u Španiji. Današnji dan naši reprezentativci i Stručni štab na čelu sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem posvetili su predstavnicima medija. Novinari koji su u velikom broju stigli na srpsku planinsku lepoticu imali su priliku da najpre na terasi hotela “Grand“ razgovaraju, zabeleže foto i video materijale, a nešto kasnije i da prisustvuju otvorenom treningu naših najboljih košarkaša.

FOTO: KSS
FOTO: KSS

„Izuzetno sam zadovoljan odnosom igrača prema radu, njihovim entuzijazmom, pristupom treningu… To je baza svega onoga što gradimo. Kao trener sa igračima želim da izgradim odnos prema radu. Naravno, dolaze sve jači i veći zahtevi. Polako se kompletiramo, u sledeća tri-četiri dana trebalo bi da se priključe Nenad Krstić, Nemanja Nedović i Ognjen Kuzmić“ – bio je prvi komentar selektora Aleksandra Đorđevića posle šest dana priprema na Kopaoniku.

Predstavnike medija posebno je zanimalo kakva je trenutna situacija sa rekovalescentima Vladimirom Micovim i Vladimirom Lučićem:

„Micov je pre tri dana počeo postepeno da se uvodi u rad. Pre toga je bio u Raškoj na analizi krvi. Od toga je zavisio plan koji smo napravili, a prema kome je predviđeno da on od 20. jula počne sa treninzima. Još nekih pet–šest dana i ući će u pun program treninga. Lučić radi po specijalnom programu, ima i dalje problem sa leđima. Naša dužnost je da igraču koji je kandidat za reprezentaciju pružimo adekvatan tretman i sve što mu je potrebno kako bismo rešili taj problem. Ne samo za ovo leto, već za njegovu budućnost. On je profesionalac, pred njim je još najmanje deset godina igranja košarke.“

Upitan da povuče paralelu između dana kada je kao igrač provodio leta na pripremama reprezentacije i ovog leta kada je u ulozi selektora, Aleksandar Đorđević se najpre nasmejao, a zatim odgovorio:

„Sada je malo drugačije, sada su nova interesovanja. Oni imaju svoj način druženja i vidim da drže do toga. Stalno su zajedno kada imaju slobodno, prave lepu atmosferu. A ona se uvek prenosi na rad. Odatle sve kreće. Svi insistiramo na tome da napravimo iskren odnos koji se zasniva na profesionalnosti u odnosu na rad i zahteve koje ćemo da stavimo na teren. Posle je na nama da pokažemo igru koju će javnost oceniti i pratiti. Daj Bože da dođe i rezultat uz tu igru. Ali ona će jednim delom biti slika odnosa koji mi ovde napravimo“ – zaključio Aleksandar Đorđević, selektor naših najboljih košarkaša koji na Kopaoniku ostaju do 26. jula.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter