0
Analize

FOTO: sport.es

Neki novi Mesi za neku novu Barsu

Objavljeno: 18.07.14 u 14:49

Novi trener Barselone Luis Enrike ove nedelje i zvanično je počeo svoj rad na Kamp Nou, a ugledni katalonski mediji već analiziraju nove ideje i transformacije u ekipi kako bi se borbo-plavi vratili na staze stare slave.  

FOTO: sport.es
FOTO: sport.es

Očekivano, primarni cilj Luisa Enrike je da oporavi Lionela Mesija, ali pre svega na mentalnom planu, pošto je očigledno da Argentinac ne igra sa istim žarom i motivacijom, kao na primer, kod Pepa Gvardiole.

Iz tog razloga, Luis Enrike, popularni Lućo je po dolasku na Kamp Nou rekao upravi “ako ste u mogućnosti, dovedite Luisa Suareza“. Lućo planira da rastereti Mesija u samoj završnici, pred golom protivnika, odnosno da ima špica koji će na sebe da ‘navuče’ dvojicu štopera i oslobodi prostor.

Ideja Luisa Enrikea nije da odustane od Barsine filozofije, ali namerava da transformiše formaciju 4-3-3, ali navodno bi igrao sa dvojicom zadnjih veznih – Buskets – Maskerano, koji bi dodatno pomogli i odbrani pošto je defanzivna linija najslabija u ekipi. Ispred bi igrao Inijesta, a potom Mesi kao polušpic iza Luisa Suareza i Nejmara. 

Ovo takođe objašnjava razloge za interesovanje za Huana Kuadrada, pošto je jasno da Barsa neće imati više istu snagu na bokovima bez Pedra i Aleksisa Sančeza u startnoj postavi, pa Enrike želi polivalentnog fudbalera na boku, što Kolumbijac svakako jeste.

Ne treba zaboraviti ni na novajliju Ivana Rakitića, koji može da pokriva sve pozicije u veznom redu u slučaju standardne formacije sa dvojicom centralnih veznjaka.

Takođe, nije isključeno da Lućo uigrava ekipu i u formaciji 4-2-3-1, koja se dugo nije viđala na Kamp Nou, takođe sa Maskeranom i Busketsom na pozicijama zadnjih veznih igrača, dok bi ispred igrali Inijesta, Mesi i Nejmar, a Luis Suarez kao najistureniji.

Podsetimo, Barselona je još uvek u potrezi za dvojicom štopera, a očekuje se da će to biti Žeremi Matje i Jan Vertongen, pa bi u tom slučaju Lućov tim izgledao ovako:

Ter Štegen/Bravo – Kuadrado, Pike, Vertongen, Alba – Buskets, Maskerano/Rakitić, Inijesta – Mesi, Nejmar, Luis Suarez. Klupa: Matje, Rafinja, Pedro, Delofeu, Adrijano, Montoja, Serhi Roberto.

Šta Vi mislite?

hotsport.rs/M.L.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter