0
Košarka

Raduljica ne trenira sa ostatkom reprezentacije, radi po NBA pravilima

Objavljeno: 17.07.14 u 10:32

Srpski reprezentativni centar, igrač Milvoki Baksa, Miroslav Raduljica nalazi se na Kopaoniku sa ostatkom izabranika Aleksandra Đorđevića, ali – sa njima ne trenira.

miroslav-raduljica-milvoki

Razlog za to je vrlo jednostavan: Raduljica mora da ispoštuje niz strogih NBA pravila koja mu onemogućavaju da radi sa ostatkom nacionalnog tima.

Po dogovoru koji je sklopljen između FIBA i NBA, igrači iz najjače svetske košarkaške lige imaju poseban tretman, a u rad sa saigračima iz svojih reprezentacija uključuju se tek kasnije, pa je prvi deo priprema za ove igrače, pa tako i za Raduljicu, rezervistan za individualni rad.

Ipak, ovaj momak provodi vreme sa ostalim „Orlovima“ kako bi ih što bolje upoznao.

„Nisam ja ni prvi, a verujem ni poslednji koji radi po specijalnom režimu, individualno, van ekipe, jer verujem da će vrlo brzo, za koji godinu, uz Nedovića, Kuzmića i mene biti još nekoliko naših momaka u najjačoj ligi na svetu“, rekao je Raduljica, a prenose „Novosti“.

Bivši igrač Partizana je potom malo bliže objasnio sprazum između FIBA i NBA:

„Pravila ne dozvoljavaju da radim timski sa njima, već samo individualno, ali mogu da budem sa ekipom u istom hotelu, pa smo stručni štab i ja odlučili da i ja pođem, da se bolje upoznam sa nekim momcima koje ne znam od ranije. S druge strane, već sam u Beogradu počeo individualno da se spremam za sledeću sezonu, tako da mi i sa te strane dobro dođe nastavak na Kopaoniku“, jasan je Raduljica.

Srpski reprezentativac se potom osvrnuo i na promene u njegovom klubu, Milvoki Baksima, na čiju je klupu seo doskorašnji igrač i bivši trener Bruklin Netsa, Džejson Kid:
„Svojevrmeno je bio veliki igrač, a u debitantskoj sezoni sa Bruklinom je pokazao da ima i veliki potencijal kao trener. Imamo mlad tim i ubeđen sam da ćemo sledeće sezone napraviti veliki iskorak“, dodaje Raduljica.

Iako radi individualno, kako kaže, to mu neće smetati da se nametne selektoru Đorđeviću u trenutku kada bude počeo da radi sa ostatkom tima:

„Iako ću „kasniti“ za njima tih petnaestak dana, iz već navedenih razloga, svi mi smo profesionalci, znamo posao, imamo rutinu, tako se već na prvim pripremnim utakmicma neće osetiti moje opravdano odsustvo sa tih treninga“, poručuje Raduljica.

Kada je reč o ambicijama „Orlova“ na predstojećem Svetskom prvenstvu, Raduljica kaže da je još rano pričati o toj temi:

„Znam da uvek zvuči kao fraza kada kažemo da treba da idemo korak po korak. Ali stvarno je tako. Ušli smo u jedan nov ciklus, sa novim selektorom, ima i novih momaka. Do Šampionata je skoro mesec i po dana, kroz koje bi trebalo da prođemo bazične pripreme, pa posle seriju prijateljskih mečeva. Zatim, još ne znamo ko će sa kakvim timom doputovati u Španiju. Biće vremena za priču, ali pre svega za igru. Polako“, podvukao je Raduljica.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter