0
Domaći fudbal

Terzić: Zvezda se ne može privatizovati, već samo transformisati

Objavljeno: 16.07.14 u 16:10

Posle saopštenja UO Fudbalskog kluba Crvena zvezda koje je poslato Ministarstvu omladine i sporta povodom teme privatizacije srpskih klubova, medijima se obratio i v.d. generalnog sekretara crveno-belih Zvezdan Terzić.
zvezdan-terzic
„Pošto vidim da mnogi novinari ne razumeju suštinu vezanu za odgovore koje je UO Crvene zvezde poslao Ministarstvu omladine i sporta, a koja se odnose na transformaciju fudbalskih klubova, dužan sam da istu pojasnim“, rekao je Terzić i dodao:

„Crvena zvezda se ne može privatizovati po sadašnjem zakonu jer se udruženja građana ne mogu privatizovati. Pritom, rukovodstvo Crvene zvezde je svesno da u ovakvom obliku Crvena zvezda ne može opstati i spremni smo da uđemo u proces transformacije da bi klub dobio drugačiju zakonsku formu s jasno definisanom vlasničkom strukturom i na lakši način, po tržišnim principima, dolazio do potrebnog svežeg kapitala, jer smo svesni da se svi profesionalni klubovi u Srbiji moraju skinuti sa tereta poreskih obveznika. Za ovaj proces je potrebna izmena postojeće zakonske regulative, i FK Crvena zvezda je spreman da sarađuje sa Ministarstvom omladine i sporta u traženju najboljeg rešenja koje bi omogućio bolji ambijent za privlačenje strateških partnera ili većinskih vlasnika koji bi dokapitalizacijom to postali. Zato smo i pominjali „nemački model“ kao moguće pozitivno rešenje. Sve gore izrečeno je još uvek u fazi rasprave, a konačan stav može zauzeti samo Skupština FK Crvena zvezda kao najviši organ kluba i to tek kada dobije nacrt predloženog rešenja.“

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter