1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

Terzić: Bez finansijske injekcije ne možemo dalje

Objavljeno: 16.07.14 u 10:20

Novi generalni sekretar Crvene zvezde Zvezdan Terzić priznaje da će klub teško moći da opstane bez nekog konkretnog priliva kapitala.

Zvezdan-Terzić-Crvena-Zvezda

Ovaj vršilac dužnosti genseka crveno-belih, ipak, ne smatra da bi tim s Marakane trebalo prodati. Zapravo, Terzić kaže da crveno-beli u ovom trenutku i ne mogu da budu prodati – pošto ne predstavljaju državnu svojinu.

„Reč privatizacija je gruba. Stav Crvene zvezde je da se mi ne možemo privatizovati. Mi smo udruženje građana, a ono kao takvo je već privatno. Nisam za privatizaciju, ali podržavam jedan vid svojinske transformacije. Ne može država da prodaje nešto što nije njeno, pa tako ni Crvenu zvezdu“, kazao je Terzić a prenosi list“Kurir”.

On je, ipak, svestan da bez određenog upliva novca klubu iz Ljutice Bogdana se ne smeše sunčani dani.

„Međutim, neki odnosi moraju da se definišu. Potrebno je da se precizira čija je Crvena zvezda. Dok se to ne uradi, ostaće ovako, svačija i ničija. Mi bez ubrizgavanja dobre finansijske injekcije ne možemo dalje“, jasan je Terzić.

Generalni sekretera Zvezde ističe da u se određeni modeli poslovanja mogu preuzeti iz inostranstva, a kao pravi primer za trasformaciju kluba navodi minhenski Bajern:

„Bajern je ostao udruženje građana, ali je kompletno poslovanje preneo na privredno društvo koje je ušlo u određena partnerstva s kompanijama. To apsolutno podržavam“, podvukao je Terzić, uz opasku da će najtrofejniji srpski klub kad-tad „iskoristi potenijal od skoro tri miliona navijača u Srbiji“.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

  1. Pa ako je privatan i nije u vlasništvu države, država ga ne može ni finansirati, niti ga povlašćivati vezano za poreze, račune, itd… Znači da su neki iz državnog vrha sve vreme činili krivično delo pamažući privatni klub novcem građana? Zvuči poznato… Kao i u nekom drugom sportu, i klubu sličnog imena? Ako nije u vlasništvu države, neka mu onda vlasnici ubrizgaju tu Terzinu finansijsku inekciju…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter