0
Evropske lige

FOTO: fcbarcelona.com

Kada bi ovaj Luis Suarez bio isti kao prethodni…

Objavljeno: 15.07.14 u 14:20

Urugvajski fudbaler Luis Suarez doputovao je u Barselonu gde će ove nedelje potpisati petogodišnji ugovor sa katalonskim klubom, a tom prilikom na zvaničnom sajtu stoji osvrt na prvog Luisa Suareza. On je u Barsi igrao šezdesetih godina i 216 utakmica postigao 112 golova i osvojio Zlatnu loptu. 

FOTO: fcbarcelona.com
FOTO: fcbarcelona.com

Luis Suarez Miramontes, rodom iz Galicije, u Barsu je stigao 1954. godine, kao talentovani 18-godišnji napadač iz Deportivo La Korunje. Došao je kao deo revolucije posle raspada ekipe koja je od 1950. do 1953. osvojila pet trofeja. Ušao je u istoriju kao strelac 112 golova na 216 utakmica, a osvojio je i Zlatnu loptu.

Leta 2014. godine, drugi Luis Alberto Suarez došao je u sličnim okolnostima, da vrati trofeje i tim na staze stare slave, pošto je Barsa u prošloj sezoni osvojila samo Superkup Španije.

Stariji Suarez svojevremeno je igrao zajedno sa legendama kao što su Kubala, Kočiš i Čibor, a i ovaj mlađi imaće priliku da se „upari“ sa asovima kao što su Mesi, Nejmar i Inijesta

Razlika između dve epohe je u tome što kada je Španac Suarez dolazio u Barselonu, u Španiji je na vlasti bio fašistički diktator Fransisko Franko, a od tadašnjih 38.000 članova klub je do danas „porastao“ do 169.000 članova i jedan od najvećih na svetu. 

Ipak, Urugvajac će morati da pričeka do kraja oktobra kako bi zaigrao za Barsu, kada mu ističe suspenzija od četiri meseca.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter