0
Ostali sportovi

„Delfini“ trijumfom uveličali jubilej Nikića – 300. meč za Srbiju!

Objavljeno: 15.07.14 u 14:31

Dva od dva. Reprezentacija Srbije je zabeležila još jednu sigurnu pobedu na 31. Evropskom prvenstvu koje se održava u Budimpešti, savladani su Nemci sa 12:7. Trijumfom je uveličan jubilej centra Slobodana Nikića, jednog od naših najiskusnijih i najtrofejnijih igrača, koji je 300. put navukao reprezentativnu kapicu. Upravo je Slobodan Nikić, uz Filipovića, bio najbolji akter na ovom meču, sa tri gola i stroprocentnim učinkom, a zaradio je i dva peterca.

U prvoj četvrtini ravnopravan početak. Gol Filipovića i izjednačenje iskusnog Noseka sredinom ovog dela igre to oslikavaju. Srbija je zatim pojačala odbranu, Pijetlović imao tri odlične intervencije, prvu glavom u stilu fudbalskog golmana. U napadu su Mitrović lepim udarcem i Filipović realizacijom peterca doneli prednost 3:1, da bi u finišu sa igračem više (kao i kod prvog gola), smanjio Ril sa centarske pozicije.

EP

Dobro je, po nas, počela druga četvrtina. U strelce se u svojoj jubilarnoj 300. utakmici upisao Nikić. Zatim je Filipović želeo da vrati loptu golmanu ne videvši Ednera, koji je poklon pretvorio u smanjenje na 3:4. Nije to poremetllo naš sastav. Rađen na asistenciju Prlainovića pogađa, a zatim iz drugog peterca za naš tim Prlainović postiže i šesti gol i stvara prednost od tri pogotka. Propustio je potom Prlainović priliku za novim golom sa igračem više…

Posle velikog odmora dugo se igralo bez gola. Štam je iz daljine prekinuo post. Raspoloženi Nikić se prvo treći put potrudio da dobijemo peterac kojeg je Filipović pretvorio u gol, a zatim se odlični centar i drugi put upisao u listu strelaca. Na 8:5 je smanjio Nosek, a tačku na golove u ovoj četvrtini na svoj karakteristični način je stavio Ćuk.

Ćuk je bio strelac prvog gola u poslednjoj četvrtin,i a onda su redom pogadjali Ril, Nikić , Filipović i Obšernikat.

Posle utakmice reprezentativci će biti gosti u ambasadi Srbije. Sutra je slobodan dan, a u četvrtak, od 20.30 Srbija igra derbi sa domaćinom Mađarskom.

Nemačka 7

Srbija 12

2:3, 1:3, 2:3, 1:3

Bazen „Alfred Hajoš“. Gledalaca: 400. Sudije: Takini (Italija) i Stavridis (Grčka). Igrač više: Nemačka 8 (3), Srbija 5 (1). Peterci: Srbija 3 (3).

NEMAČKA: Kong, Bukovski, Van der Boš, Ril 2, Obšernikat 1, Jengling, Nosek 2, Šuler, Štam 1, Ojler , Šloterbek, Edner , Šenkel. Selektor:Novoselac.

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić, Gocić, Randjelović, Ćuk 2, D.Pijetlović, Nikić 3, Aleksić, Radjen 1, Filipović 4, Prlainović 1, S.Mitrović 1, B.Mitrović

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter