FOTO:STARSPORT
in , ,

Vujošević: Boli me Bogdanov odlazak

Trener Partizana Duško Vujošević istakao je za Žurnal da mu nije bilo sve jedno kada je Bogdan Bogdanović napuštao Partizan i da je cifra koju će crno-beli dobiti manja od milione evra.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

„Veoma sam nezadovoljan što je Bogdan otišao. To je igrač koga sam, kada sam se vratio u Partizan, zatekao u stanju gde nije bio ni u prvih 12. Učinilo mi se da je veoma talentovan, postao je deo projekta. Velikim radom se njegov talenat razvio, uz ogromnu žrtvu kluba i tima. Eliminisan je Anđušić, kada se povredio Vesterman nije dovođen plej kao zamena. Uloženo je mnogo minuta, izgubljenih važnih utakmica, da bi on razvio svoj kvalitet“, istakao je Vujošević.

Najtrofejniji stručnjak u istoriji Košarkaškog kluba Partizan se nadao da će Bogdanović otići „preko bare“.

„Računao sam da će to biti njegov naredni korak, ali je njegova menadžerska agencija zbog svojih materijalnih interesa uradila sve da do toga ne dođe. Zainteresovanim NBA klubovima davane su informacije da bi on trebalo da ostane još dve godine u partizanu, a paralelno se radilo na tome da on ovde ne bude ni dva dana. Dan posle drafta generalni menadžer Finiksa govorio je kako će Bogdan ostati u Partizanu, ali očigledno da je bio pogrešno informisan. Ono što je korektno je da je on mogao da ode i bez obeštećenja, jer nije bio isplaćen, a to nije iskoristio“.

Duško Vujošević je istakao da je cifra koja se pojavila u medijima, vezana za obeštećenje koje će Partizan dobiti od Fenerbahčea, neistinita.

„O Bogdanovom obeštećenju se pričaju bajke. Ono nije malo, ali je mnogo manje nego što je Partizan uložio u njega. Od tih 1,3 miliona evra 20 odsto ide na ime menadžera koji su svojevremeno platili 65 odsto od obešteženja kada je dolazio iz Žitko basketa. Preostalih 80 odsto što dobija klub biće uplaćeno u dve rate, jedna ove, druga sledeće godine. A to je, kada je u pitanju kvalitet igrača i različita situacija u kojoj se nalaze dva kluba koji trguju, sigurno limitirajući faktor. Prva rata od 500 hiljada evra, umanjena je za 106 hiljada, koliko se Bogdanu duguje, pošto je primio samo jednu plate ove godine. Preostala cifra nije beznačajna, ali je daleko manja od onoga što je klub uložio i daleko od rešavanja ekonomskh problema“, objasnio je trener crno-belih Duško Vujošević.

hotsport.rs.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.


Autor: Redakcija

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Kedira novi „tobdžija“