0
Fudbal

Slovenački napadač na meti Crvene zvezde? (VIDEO)

Objavljeno: 14.07.14 u 12:10

Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović i sportski direktor Zvezdan Terzić ne odustaju od namere da na Marakanu dovedu još jednog napadača, a izbor je pao na Slovenca Zlatka Dedića.

'dedic
FOTO: www.bundesliga.com

Špic „zmajčeka“ je trenutno bez ugovora i u našem najtrofejnijem fudbalskom kolektivu nisu dugo razmišljali kako bi stupili u kontakt sa njim. Po nezvaničnim informacijama pregovori su odmakli daleko, a u narednih par dana bi moglo da dođe i do dogovora. Da se Zlatko Dedić nalazi na skeneru Zvezde potvrdio je i Zvezdan Terzić.

„Čuli smo se sa Dedićem. On je odličan igrač. Iskusan je i igra za reprezentaciju svoje zemlje. Bilo bi dobro da dođe u Zvezdu. Pregovaramo, ali i ne žurimo“, istakao je Terzić.

Ko je Zlatko Dedić, potencijalno pojačanje Crvene zvezde?

Dedić je Slovenac rođen u BIH, tačnije Bihaću 1984. godine. Igra na poziciji napadača, ali zbog brzine koja ga odlikuje može i da igra po strani. Profesionalnu fudbalsku karijeru je započeo sa 17 godina u Kopru, ali čim je napunio punoletstvo otišao je u Italiju. Potpisao je petogodišnji ugovor sa Parmom, igrao svega 16 mečeva i nije postigao gol. „Mlekadžije“ su ga slale na pozajmice, igrao je za Empoli, ali je prvi pogodak na „čizmi“ postigao tek u dresu Kremonezea u 2004/2005. Od 2007. do 2009. godine nastupao je za Frosione za koji je na 63 utakmice postigao 13 golova. Ipak, najvažnija sezona u Italiji mu je bila 2008/2009. kada je igrajući na pozajmici u Pijaćenci postigao deset golova na 22 utakmice. To ga je kasnije prodalo u Nemačku, gde je doživeo krunu karijere.

Potpisao je dvogodišnji ugovor sa Bohumom, došao je kao velika zvezda u ovog tada bundesligaša. Nije Zlatko Dedić postigao punog golova u debitantskoj sezoni svega pet, ali je bio jedina svetla tačka tima, koji se na kraju sezone preselio u Cvajtu. Bohum više nije mogao da plaća njegovu visoku platu, te je prosleđen u Dinamo iz Drezdena na pozajmicu, gde je stvarno ostavio dobar trag i postao miljenik navijača. U prvoj godini je postigao 13 pogodaka i bio je najzaslužniji što je Dinamo izborio opstanak nemačkoj drugoj ligi. Prethodne sezone je dosta kuburio sa povredama, te je na svega deset odigranih mečeva postigao samo jedan gol. Na kraju sezone se rastao sa žuto-crnima iz Drezdena.

Zlatko Dedić je za reprezentaciju Slovenije odigrao 48 utakmica i postigao osam golova.

hotsport.rs-D. N. 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter