3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Nema kraja probleimima u Zvezdi, ‘Marakana’ nema upotrebnu dozvolu!

Objavljeno: 14.07.14 u 11:25

Najveći srpski stadion, onaj koji je lociran u Ljutice Bogdana, neće moći da predstavlja stadion na kojem će, kao domaćin, svoje mečeve moći da igra fudbalska repreznetacija Srbije.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Kada je sagrađena Markana, bila je jedna od elitnih stadiona u Evropi, svojevremeno se na njoj igralo i finale tadašnjeg Kupa evropskih šampiona… Međutim, to vreme je ostao negde duboko u istoriji.

Danas, ovaj objekat ne ispunjava neophodne uslove da bi na njemu reprezentacija Srbije mogla da igra svoje kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo, piše Sportski žurnal.

Upravo zbog toga će domaćin „Orlovima“ u predstojećim kvalifikacionim duelima sa Albanijom i Francuskom biti stadion FK Partizan, onaj sa druge strane Topčiderskog brda, smešten u Humskoj ulici.

Ono što se najviše zamera stadionu Crvene zvezde jeste slabo osvetljenje. Čelnici crveno-belih sa Marakane, kako navodi „Žurnal“, dobijali su blagovremene informacije od svog direktora stadiona Miodraga Ćorovića da se neophodni uslovi nisu prešli granicu minimalnih dozvoljenih, ali u svoštem magnovenju i finasijskoj rupi – ko je još mogao da razmišlja o rasveti?

Prema ranijim propozicijama, prosečna osvetljenost terena za odigravanje evropskih utakmica trebala je da bude 1.200 luksa. Stadion Crvene zvezde nije ih ispunjavao, ali je bio dovoljno blizu da se tom deficitu svetlosti „progleda kroz prste“.

Međutim, prema novom pravilnku koji je stigao kao posledica objektivne potrebe za HD prenosima, UEFA je postavila minimum osvetljenja u iznsou od 1.400 luksa (za održavanje finalnih utakmica uslov je čak 1.500 luksa).

Crvena zvezda neće igrati u evropske mečeve ove sezone, te stoga rukovodstvo kluba može da odloži brigu o sijalicama. Upravo iz tog razloga se u celu priču umešao Fudbaslki savez Srbije, koji planira da pokrije finansijske troškove nabavke novih sijalica.

Prvi koraci su već napravljeni, a plan je da se stvore uslovi za 14. novembar i gostovanje Danske na Marakani.

Do tada će zdanje u LJutice Bogdana morati da prođe kroz „ruke šminkera“, budući da inspekciji UEFA nije se dopalo to što su zidovi ispred svlačionica, pred ulaskom u tunel, išarani grafitima koj, smatraju Evropljani, pozivaju na nasilje…

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter