0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Đorđević: Kuzmić i Dangubić pod znakom pitanja za SP

Objavljeno: 14.07.14 u 22:08

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević najavio je da Ognjen Kuzmić najverovatnije neće igrati na Svetskom prvenstvu u Španiji zbog povrede.  

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Centar Golden Stejta je završio Letnju ligu sa svojim timom, a u Beograd je stigao sa povredom. Slična situacija je i sa Nemanjom Dangubićem.

„Saznali smo da je imao stres fakturu fibule koja zahteva tri do četiri nedelje mirovanja. Pregledaće ga i doktor Radovanović, ali minimalni su izgledi da Kuzmić moze da konkuriše za najbolji sastav“, rekao je Đorđević, a potom se osvrnuo na Dangubićevu povredu kolena.

“Trenirao je samo prvog dana i koleno je počelo da mu otiče. Sve je to posledica napornog leta u kome je imao puno obaveza. To je velika šteta i za njega i za mene“, rekao je Đorđević.

Zbog novonastale situacije selektor ne isključuje mogućnost da pozove neke nove igrače u nacionalni tim.

„Analiziramo i razmišljamo na tu temu. Kapiten Nenad Krstić je još u posebnom režimu rada. U pravi ritam treninga trebalo bi da uđe u sledećih sedam do deset dana. Možda i ranije. Miroslav Raduljica polako ulazi u fizičku formu koja mu je potrebna da igra našu košarku. Mora da bude još atletski spremniji, što i on sam zna“, dodao je Đorđević.

Košarkaška reprezentacija Srbije privodi kraju bazični deo priprema na Kopaoniku, a prvu kontrolnu utakmicu odigraće u nedelju od 18.00 u dvorani Čair u Nišu, protiv „B“ selekcije Srbije.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter