0
Evrokupovi

FOTO:STARSPORT

Mateus otkrio kako je Partizan ušao u LŠ: Samo su heroji šutirali penale!

Objavljeno: 13.07.14 u 19:54

Kontroverzni Lotar Mateus je poslednji nemački kapiten koji je podigao trofej namenjen najboljoj reprezentaciji na svetu. Učinio je to u Italiji 1990. godine, protiv Argentine. Gaučosi su i večerašnji protivnik u finalu Mundijala u Brazilu, pa možda večeras dobije naslednika.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

U razgovoru za švajcarski „Blik“, na pitanje šta smatra najvećim trenerskim uspehom, Mateus je rekao:

– Kad sam igrao sa Partizanom kvalifikacije za Ligu šampiona u Njukaslu i kad se izvodila penal–serija. Pitao sam igrače: Ko hoće da šutira penale? I heroji su se javili. Pobedili smo i ušli u Ligu šampiona. Svako je na dobrovoljnoj bazi odlučio da li je dovoljno jak za to.

Osvrnuo se i na jedan detalj iz igračke karijere i otkrio zašto nije šutirao jedanaesterac u finalu Svetskog prvenstva 1990, a godinama u nazad je to radio.

– Imao sam problema na poluvremenu sa kopačkom. Morate da shvatite da sam igrao za nacionalni tim u istim Adidas kopačkama nekoliko godina, za razliku od današnjih igrača. I osećao sam se komotnu u njima. Ali u prvom poluvremenu finala Svetskog prvenstva kopačka se oštetila – objasnio je Mateus.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter