0
Košarka

FOTO: KSS

Treća pobeda ‘orlića’ na Kritu

Objavljeno: 11.07.14 u 22:12

Reprezentacija Srbija, igrači do 20 godina starosti, ostvarila je treći trijumf i zadražala maksimalan učinak na Evropskom prvenstvu koje se održava u Grčkoj. Izabranici selektora Dejana Mijatovića su na Kritu u četvrtom kolu grupe „B“ savladali selekciju Švedske, čime su obezbedili plasman u drugu fazu šampionata. Naš mladi tim se dugo mučio sa objektivnom slabijim rivalom, ali je samo 10-tak minuta dobre igre u drugom poluvremenu bilo dovoljno da se ostvari više nego uverljiv trijumf: Srbija U20 – Švedska U20 75:49 (20:13, 13:17, 15:8, 27:11).

FOTO: KSS
FOTO: KSS

U nešto sporijem ritmu počeli su naši reprezentativci duel protiv selekcije Švedske. Rival je to znao da iskoristi i posle šest minuta igre povede sa iznenađujućih 11:7. Brzo su se izabranici selektora Mijatovića trgli, zaigrali malo angažovanije i preko Ognjena Jaramaza, Marka Tejića i Nikole Rebića preokrenuli rezultat u svoju korist na kraju prve četvrtine – 20:13. Nije srpski tim nastavio u istom tempu. Povećavao se broj izgubljenih lopti, ređali promašaji, a skandinavska selekcija je ofanzivnim skokovima i preciznim šutom za tri poena uspela da i po završetku prvog poluvremena zadrži rezultatski priključak – 33:30.

Sa pre svega borbenom selekcijom Švedske naši mladi košarkaši imali su problema sve do polovine trećeg perioda, kad su pojačali intenzitet igre u odbrani, počeli da dominiraju u vazdušnim duelima, a iako ih šut u tim trenucima nije služio uspeli su da dođu do dvocifrene razlike na isteku 30. minuta – 48:38. Otpor rivala je definitivno slomljen na početku finalne deonice kad je posle osam vezanih poena Nikole Rebića Srbija povela sa 58:40, tako da se do kraja susreta jedino postavljalo pitanje konačnog rezultata – 75:49.

– Nismo imali dobar pristup na početku utakmice. Suviše smo meko ulazili u duele. Iako to njihovi rezultati ne potvrđuju, Šveđani su dobra, talentovana ekipa, njihovi igrači brane boje Reala, Barselone i Sijene. Imali su devet ofanzivnih skokova u prvom poluvremenu, a mi dvocifren broj izgubljenih lopti. Nismo dobro izgledali skoro 30 minuta. Međutim, kad smo stegli odbranu, došli do dominacije u skoku, stvari su brzo došle na svoje mesto. Ovaj meč treba zaboraviti, ali svakako izvući određene pouke. Sutra nas očekuje veoma važan duel sa selekcijom Nemačke. Igramo za prvo mesto u grupi i što je daleko važnije za četiri boda koja će nam puno značiti u drugoj fazi šampionata – istakao je Dejan Mijatović, selektor nape mlade reprezentacije.

SRBIJA U20: Đorđević 2, Rebić 18, Pot 5, Kaplanović 6, Dobrić 3, Aranitović 2, Novak, Jaramaz 15, Janković 11, Andrić 2, Šalić, Tejić 11.

ŠVEDSKA U20: Kovaček 5, Šiberg 6, Spires 9, Lindstrom 7, Davit, Ramšted 2, Lefberg, Eliason 6, Ismaili 2, Jadersten, Larson 12, Berging.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter