0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Nikolić: U Evropi dokle doguramo, nemamo kvalitet i iskustvo

Objavljeno: 10.07.14 u 10:41

Šef stručnog štaba Partizana Marko Nikolić ne želi da podiže tenziju pred start crno-belih u kvalifikacijama za Ligu Šampiona.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

„Idemo da igramo Evropu, pa dokle doguramo. Znam da su očekivanja navijača velika, ali nama je potreban mir i nećemo dozvoliti nikome da nam to naruši. Ovakvi kakvi smo sada: mirni, bez euforije, puni samopouzdanja – bićemo i na utakmicama. Ako to bude dovoljno za veliki uspeh, onda super, ako bude za srednji, odlično, samo da ne bude neuspeh. Posle ovih priprema smanjili smo šanse za tako nešto na minimum“, kaže Marko Nikolić za „Sportski žurnal“.

Crno-beli su završili sa pripremama na kojima su odigrali kontrolne mečeve na kojima su ostavili solidan utisak.

„Partizan nema 11, već 17, 18, 19 igrača. Kada smo u finišu meča sa Goricom osvežili bokove, ta dvojica fudbalera su postigli golove“kaže šef struke crno-belih.

Nikolić veruje da ovoj ekipi Partizana, za eventualni uspeh na međunarodnoj sceni, nedostaje iskustvo ali i kvalitet:

„Za srpske okvire igramo skroz korektno, možda i dovoljno. Međutim, za evropske uspehe, nedostaje iskustvo i možda još više kvaliteta na određenim pozicijama. Imamo pet, šest mladih igrača, dvojica sa 17 godina uveliko su starteri. To nije normalna pojava u svetskim okvirima. Ako bi tu bilo još iskustva poput Lukačevog, Vulićevićevog, Drinčićevog, Lazovićevog, bilo bi lakše za Evropu“, objašnjava Nikolić, a prenosi „Sportski žurnal“.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter