0
Extreme

Borba za najboljeg jedriličara, 60. put

Objavljeno: 10.07.14 u 11:42

Jubilarno 60. Državno prvenstvo u vazduhoplovnom jedriličarstvu, održaće se od 11.-26. jula na aerodromu „Ečka“ kod Zrenjanina.

Jedrilica

 

Organizatori su Vazduhoplovni savez Srbije i lokalni Aero klub „Zrenjanin“ iz istoimenog grada. Očekuje se dolazak blizu 20 učesnika i nekoliko takmičara iz inostranstva.

„Nadamo se da će nas vreme poslužiti. U zavisnosti od metereoloških uslova, formiraćemo dužine zadataka. Takmičari mogu očekivati trke između 250 i 400km u regionima Banata i Bačke. Posebno smo ponosni jer je dolazak na ovo takmičenje najavila i Lenka Kurtanova koja je svetski šampion u ženskoj konkurenciji. Želim da se zahvalim gradu Zrenjaninu koji je omogućio realizaciju ovog takmičenja“, izjavio je Jagoš Banović, organizator takmičenja.

Poletanje jedrilica, odvijaće se na aerdromu „Ečka“ kod Zrenjanina između 12 i 13 časova. Po završenom zadatku, sletanje će se vršiti na istom mestu u kasnim popodnevnim satima.

Ulaz za sve zainteresovane biće slobodan. Srbija u vazduhoplovnom jedriličarstvu ima jako dugu i bogatu tradiciju, što svedoči i ovo 60. Državno prvenstvo.

Koliko je njena uloga bila važna na svetskoj jedriličarskoj sceni govori i podatak da su 1954.god, na Svetskom prvenstvu u Velikoj Britaniji, Zvonimir Rain i Božidar Komac, leteći jedrilicu domaće proizvodnje „Ikarus – Košava“, osvojili prvo mesto u klasi dvoseda.

Palakat-Drzavno-Prvenstvo-U-Jedrilicarstvu

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter