0
Evroliga

FOTO: KKCZ

Ristović: Saradnja Zvezde sa Evroligom je godinama zidana, želimo jake rivale!

Objavljeno: 09.07.14 u 14:09

Direktor KK Crvena zvezda Davor Ristović rekao je da je taj klub godinama “zidao saradnju sa Evroligom“. 

FOTO: KKCZ
FOTO: KKCZ

Crvena zvezda Telekom će u narednoj sezoni biti jedini srpski predstavnik u Evroligi. U skladu sa tim pripreme za nastup u najeltinijem evropskom takmičenju su već počele i čelnici kluba sa Malog Kalemegdana rade punom parom da opravdaju velika očekivanja.

“Od ponedeljka do četvrtka u Barseloni se održava niz sastanaka na kojima će predstavnici klubova razgovarati o iskustvima iz prethodne sezone, kao i o tome šta Evroliga očekuje od klubova u narednoj sezoni i kako unaprediti marketing klubova, prodaju karata, opreme i sve što podrazumeva marketinško poslovanje na najvišem nivou. Takođe, po prvi put će se organizovati konvencija klubova koji nastupaju u evropskim takmičenja i tada će biti preko 90 predstavnika klobova iz svih delova Evrope. Među njima će biti prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu, zatim direktori najjačih evropskih liga, predsednik šampiona Evrope Makabija Jan Pomer i brojne druge eminentne zvanice. Nakon toga će uslediti sastanak samo između predstavnika klubova koji će učestvovati u Evroligi naredne sezone i gde ćemo se svi zajedno potruditi da kroz razgovor dodatno unapredimo takmičenje, funkcionisanje klubova i da razmenimo bogata iskustva“, rekao je Ristović i dodao:

“Kontakt sa predstavnicima Evrolige je u ovom periodu godine gotovo svakodnevan zbog priprema za nastupajuću sezonu. Pored toga, konstantno razgovaramo i sa čelnicima Evrolige sa idejom da ispravimo eventualne propuste iz prethodne sezone i unapredimo rad Crvene zvezde u nastupajućoj sezoni. Saradnja sa Evroligom je godinama zidana i Cibonino odustajanje je samo otvorilo vrata za naš drugi uzastopni plasman u najelitnije evropsko takmičenje. Mi težimo da poslovanje kluba u potpunosti prilagodimo Evroligi, a o tome najbolje svedoči podatak da su svi naši finansijski izveštaji iz protekle sezone atestirani od strane revizora i kao takvi na vreme poslati Evroligi. Rukovodeći se time i budžet za narednu sezonu biće potpuno prilagođen standardima koje propisuje finansijski fer-plej Evrolige00, istakao je direktor Crvene zvezde Telekom.

On ne krije oduševljenje zbog činjenice da je Zvezda ponovo među najboljima u Evropi.

“Veoma smo zadovoljni što smo se našli među 24 najbolje ekipe u Evropi. Prošle godine nismo imali sreće sa žrebom, ali smo u Beogradu priredili prave košarkaške poslastice i svi ljubitelji košarke su imali mogućnost da uživaju u fenomenalnim mečevima. Od ovogodišnjeg žreba očekujemo da nam donese zanimljive i atraktivne protivnike koji će nam pomoći da napravimo nove košarkaške spektakle u našem glavnom gradu. Ponosni smo što ćemo imati priliku da opet ugostimo najbolje evropske timove u Beogradu“, zaključio je Davor Ristović.

 

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter