0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Đorđević okupio reprezentativce (FOTO)

Objavljeno: 09.07.14 u 21:41

Tradicionalnim okupljanjem u beogradskom hotelu „Zira“ počele su pripreme muške seniorske reprezentacije Srbije za Svetski Kup koji će de od 30. avgusta do 14. septembra održati u Španiji. Na prvoj prozivci selektoru Aleksandru Đorđeviću od 19 pozvanih javilo se 17 kandidata: Vasilije Micić, Nemanja Dangubić, Stefan Jović, Nikola Kalinić, Stefan Birčević, Bogdan Bogdanović, Marko Simonović, Luka Mitrović, Vladimir Štimac, Miloš Teodosić, Vladimir Micov, Nenad Krstić, Vladimir Lučić, Stefan Marković, Nemanja Bjelica, Miroslav Raduljica i Dejan Kravić.

Posle testiranja i pregleda u Republičkom Zavodu za sport, uslediće uvodni treninzi, dok će prvu fazu priprema naši najbolji košarkaši sprovesti na Zlatiboru od 13. do 26. jula. Zbog obaveza prema Golden Stejtu i učešća u Letnjoj ligi u Las Vegasu, Nemanja Nedović i Ognjen Kuzmić trebalo bi da priključe pripremama reprezentacije 20. jula. Na prvim trennzima neće biti kapiten Nenad Krstić koji je dobio nekoliko slobodonih dana od selektora Đođrevića, kao i Vladimir Micov i Vladmir Lučić koji zbog povreda čekaju „zeleno svetlo“ lekara.

– Očekuje nas veliko takmičenje. Učiničemo sve kako bi naša najbolja selekcija imala optimalne uslove da se što bolje pripremi. Nadam se podršci medija i navijača, kao bi iz Španije stizale dobre vesti – naglasio je Dejan Bodiroga, potpredsednik KSS, zadužen za mušku košarku.

Kapiten Nenad Krstić će i na Svetskom Kupu u Španiji predvodiće naše najbolje košarkaše:

– Raduje me što se već na prvom okupljanju stvara pozitivno atmosfera. Veoma važno takmičenje nas očekuje. Svi smo motivisani. Imamo kvalitetan tim sa dosta mladih, talentovanih igrača. Imamo dovoljno vremena da se dobro pripremimo i jedno što želim je da nas povrede zaobiđu.

Miloš Teodosić, plejmejker našeg tima, imenovan je u zamenika kapitena:

– Moj prvi utisak je takođe pozitivna atmosfera koje se osetila več na prvom sastanku. Posle šest godina promenili smo selektora, a svaka promena je, po nepisanom pravilu promena na bolje. Svesni smo da nas čeka naporno i dugo leto. Žrtvujemo još jedno leto, zarad naše zemlje da ostvarimo što bolji rezultat. Nadam se da ćemo se vratiti u borbu za medalju. Želim selektoru da ima bar upola više uspeha kao trener, nego što je imao kao igrač.

Selektor Aleksandar Đorđević je još jednom ponovio da je njegov cilj da se Srbija ponovo uključi u borbu za medalje na velikim takmičenjima:

– Hvala svim saradnicima koji će ova dva meseca provesti uz mene i pomoći mi da napravim što manje grešaka u radu. Hvala i svim igračima koji su se odazvali pozivu i koji su danas ovde. Odatle krećemo, od njihove želje koju su pokazali svojim igrama i u razgovorima sa mnom. Igrači su ti koji su najzaslužniji za uspeh ekipe i najiskrenije se nadam da ćemo ih staviti u idealnu poziciju da iskažu svoj talenat, kvalitet i ambiciju i da nas tako dovedu do puta ka borbi za medalju . Da li će ta medalja doći ove godine, sledeće ili bilo koje sledeće, naša dužnost je da uradimo sve od sebe da tako bude i da to ostavimo ljudima koji će doći posle nas. Osvojiti medalju za reprezentacijom Srbije je privilegija izabranih ljudi. Ovo su izabrani ljudi, momci koji će već od sutra dokazati da su svakim aspektom zaslužili ovaj dres. Lično nemam strah od izazova, ne razmišljam o neuspehu. Naprotiv, ako ne težimo visokim ciljevima, nećemo ih ni dostići – zaključio je selektor Aleksandar Đorđević.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter