0
Fudbal

Brazil i Nemačka u ratu za finale Mundijala

Objavljeno: 08.07.14 u 10:06

Vremena za odmor više nema. Danas je dan „de“. Fudbaleri Brazila i Nemačke od 22:00 sata po srednjeevropskom vremenu ukrstiće koplja u prvom duelu polufinala Svetskog prvenstva.

Brazil-Nemacka

Utakmica će biti odigrana na stadionu Mineiro u Belo Horizonteu koji je kapaciteta 58.000 mesta. Nema sumnje da će Skolari i njegovi izabranici na terenu imati maksimalnu podršku u žuto obojenih tribina.

Međutim, na samom travnatom tepihu će biti lišeni pomoći svog najboljeg igrača, Nejmara. Ipak, pogled u tradiciju je nešto što svakako daje za pravo navijačima Brazila da veruju u uspeh.

Ne samo što su Brazilci najuspešnija nacija u istoriji Svetskih prvenstava sa pet titula. Uz to, oni su do sada pobedili više od polovine duela sa „Pancirima„.

Statistika kaže da su ova dva rivala do sada igrala 21. put. „Karioke“ su slavile 12, u 5 mečeva je utakmica završavana nerešenim ishodom i samo 4 puta su pobeđivali Nemci.

Međutim, statistika ne igra fudbal. Sa jedne strane, Skolari poziva svoje igrače „da igraju za Nejmara„. Sa druge strane – Lev naglašava da „Brazil nije ništa manje opasan bez asa Barselone„.

Dva tima u borbi za jedno mesto. Dva kontinenta u borbi za jedan presto. Dve ekipe, dva trenera, dve kulture i samo jedna jedina i ista želja: veliko finale i „Boginja“ u rukama.

Ko će pronaći put do slave, saznajte prvi uz portal hotsport.rs.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter