0
ATP

Nole od danas vladar planete

Objavljeno: 07.07.14 u 09:15

Srpski teniser Novak Đoković je u nedelju po drugi put u karijeri postao nezvanični šampion planete osvajanjem Vimbldona, a od danas zauzima i prvo mesto na ATP svetskoj rang listi.

Novak Đoković
U pravom spektaklu na travi Londona naš as je perfektnom igrom savladao velikog rivala Rodžera Federera. Osvojio je najprestižniji turnir „belog sporta“, zaradio parica za venčanje i ono najvažnije sa trona skinuo Rafaela Nadala. Što bi naš narod rekao „jednim udarcem je ubio dve muve“.

Novak Đoković je od danas i zvanično najbolji teniser planete. Srbin je pobedom na Vimbldonu zaradio dovoljno poena da preskoči Rafu i sada sa 13 130 bodova ulazi u 102. nedelju vladavine svetom. Drugo mesto pripada sjajnom Špancu koji sada zaostaje za Đokovićem 460 bodova. Na rang listi je napredovao i Rodžer Federer koji je na trećem mestu zamenio zemljaka Vavrinku, ali ima 7 030 peona manje od prvoplasiranog Novaka Đokovića.

Najveći pad u prvih deset igrača na svetu je doživeo Endi Marej. Branilac trofeja na ovogodišnjem Vimbldonu je ispao u četvrtfinalu i toga je koštalo pada na čak 10. mesto. Drugi srpski teniser Dušan Lajović napredovao je 11 mesta i sada je 73 teniser sveta.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter