0
ATP

Veliki dan za srpski tenis – posle Noleta i Ziki osvojio Vimbldon

Objavljeno: 06.07.14 u 21:09

Nenad Zimonjić nije uspeo da se u svojoj primarnoj disciplini muškim dublovima u paru sa Danijelom Nestorom domogne završnice Vimbldona, ali je zato u mešovitim parovima sa Australijankom Samantom Stosur osvojio trofej.

Zimonjić

Zimonjić i Stosur su u finalu sa ubedljivih 2:0, po setovima 6:4, 6:2, posle svega 56 minuta igre savladali iskusnog Belorusa Maksa Mirnija i njegovu dubl partnerku Hao-Čin Čen iz Kineskog Tajpeha.

Sve do same završnice prvog seta vodila se ravnopravna borba da bi pri rezultatu 4:4 Nenad i njegova partnerka napravili brejk koji su potom nadgradili osvajanjem tog dela igre. Drugi set je praktično bio igra mačke i miša pošto su Srbin i Australijanka potpuno dominirali ne dozvolivši rivalima da se vrate u igru ni u jednom momentu.

Podsećamo da je ranije tokom dana Novak Đoković u finalu muškog singla posle velike borbe u pet setova uspeo da savlada Rodžera Federera.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter