0
Top News

Silesen nije ni znao, Van Gal tajno pripremao Krula za penale!

Objavljeno: 06.07.14 u 13:10

Poznato je da Luj van Gal važi za izuzetnog i specifičnog stručnjaka, ali potez da u finišu utakmice zameni golmana zbog penal serije, svojstven je samo njemu.  

Krul penal

U utakmici četvrtfinala Mundijala između Holandije i Kostarike nije bilo golova, ali su ‘lale’ zahvaljujući odbranama rezervnog golmana Tima Krula prošli u narednu rundu.

Ovo je neverovatno, sedeo sam na klupi i gledao kako stvaramo jednu priliku za drugom. Onda sam ušao u igru i obranio dva jedanaesterca. Za ovakve stvari trenirate sedam dana u nedelji, za ovo naporno radim ceo svoj život. Gledali smo njihovo izvođenje jedanaesteraca protiv Grčke, ali nisam zapravo ništa naučio iz toga. Jednostavno sam čekao što je više moguće kod udaraca, što sam i vežbao sa trenerom Fransom Hoekom“, otkrio je Krul.

Zanimljivo, o ovom potezu prvi golman Jasper Silesen nije imao pojma, Van Gal je u tajnosti pripremao Tima Krula da ga zameni u slučaju penala.

Verovali smo da je Krul bolji izbor za jedanaesterce. Ima bolji učinak kod branjenja penala. Razgovarali smo s njim o tome i dogovorili smo da prouči kako su Kostarikanci izvodili jedanaesterce u osmini finala protiv Grčke. Videli ste da se svaki put bacio na pravu stranu“, objasnio je Van Gal uz napomenu da će protiv Argentine na gol ponovo Silesen.

Holandija će se u polufinalu sastati sa Argentinom, u sredu od 22 sata.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter