0
Domaći fudbal

Drinčić zna recept za uspeh Partizana na evro-sceni

Objavljeno: 06.07.14 u 09:10

Jedan od najboljih fudbalera Partizana prošle sezone Nikola Drinčić uveren je da put do uspeha crno-belih vodi preko ostanka Danka Lazovića u Humskoj.

Drinčić Nikola

Kako pišu „Novosti“, upravo ovaj momak, iako je jedan od iskusnijih u sistemu Marka Nikolića, pravi je rol-model mlađim igračima, budući da na svakom treningu iz sebe cedi poslednju kap natrijum-hlorida ostavljajući dušu na travnatom tepihu u Sloveniji.

„Dugo sam igrao u inostranstvu, a tamo je i trening kao utakmica. Volim fudbal, volim da treniram, nema tu neke posebne filozofije. To mi je zadovoljstvo u toku tri-četiri sata, a ujedno i sve obaveze koje imam kao profesionalac i zato uvek u svakom trenutku dajem sve od sebe“, ističe Drinčić.

Ono što trnutno najviše muči svakog navijača kome venama struje leukociti crno-bele boje jeste odgovor na pitanj: „Hoće li Danko Lazović ostati u Partizanu?“. A baš to pitanje stvara velike probleme i samom Drinčiću, budući da mu je Lazović jedan od najbližih kolega i osoba sa kojom se najbolje slaže kako na terenu tako i van njega.

„Danko znači mnogo, on je pola ekipe. U ovom slučaju je u pitanju samo njegova dobra volja, a ja ga razumem u potpunosti. Pričao sam s njim dosta puta, on sigurno najbolje zna šta mu je činiti. Najviše bih voleo da ostane, jer se i u igri dobro slažemo. Ipak, sve je na njemu“, jasan je Drinčić.

Crno-beli su sasvim neplanirano dobili pravo da se kroz kvalifikacije bore za plasman u grupnu fazu Lige šampiona. Međutim, Drinčić nije poleteo, čvrsto stoji s obe noge na zemlji svestan koliko je (mnogo) potrebno da bi se jedan klub našao u društvu sa evropskom elitom:

„Uskoro počinje ono najvažnije. U narednih mesec dana nam staje cela godina. Ne znam da li su u klubu svesni toga, ali mi igrači znamo da mnogo toga zavisi od prve četiri utakmice. Valja biti realan. Ako Danko ostane i svi budemo zdravi, možemo da probamo da stignemo do Lige Evrope. Sve ekipe u kvalifikacijama su tu negde, kao Petrolul, jedan ili dva bolja ili lošija igrača mogu da presude. Verujem da će nam koristiti to što smo mnogo utakmica u našem prvenstvu igrali „na nož“, da je ekipa na taj način ojačala“, kaže Drinčić koji ni ne glada u pravcu plasmana u LŠ svestan značenja termina „nemoguća misija“, podvukao je Drinčić uz opasku da ne napušta Partizan, kao i da je ta odluka isključivo na rukovodstvu kluba a ne na njemu samom.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter