0
ATP

Đoković: Pehar posvećujem porodici i Jeleni Genčić

Objavljeno: 06.07.14 u 20:26

Nakon što je pobedom nad Rodžerom Federerom drugi put u karijeri osvojio Vimbldon novi svetski broj jedan Novak Đoković je izjavio da trofej posvećuje porodici i svom prvom treneru Jeleni Genčić.

Novak-Djokovic-Wimbledon

„Ovo je pehar za moju buduću suprugu Jelenu i našu bebu. Uskoro postajem otac, pripremam se za to, naravno tu su još moji roditelji i braća, kao i ceo tim. Takođe, posvećujem je i mom prvom treneru Jeleni Genčić, koja je preminula prošle godine, a naučila me je da igram tenis. Neizmerno sam zahvalan svima“ – izjavio je Đoković posle meča, a prenosi agencija Tanjug.

Srpski as odao je priznanje Federeru, podsetivši da je s pravom najtrofejniji svetski teniser.

„Rodžer je najveći šampion i pravi primer velikog sportiste. Izuzetno poštujem njegovu karijeru, igra pravi tenis i nije slučajno da ima 17 gren slem titula. Bio je ovo strašsan meč, ovo je najveći turnir, zahvalan sam što držim ovaj pehar i neizmerno sam srećan“ – dodao je Đoković.

Čestitajući Đokoviću na uspehu, Federer je istakao da je njegov veliki rival slavio potpuno zasluženo.

„Bilo je ovo sjajno finale. Nisam mogao da verujem da sam ušao u peti set, sve čestitke Novaku, zaslužio je trofej. Lepo je što sam ponovo ovde, uživam na ovom turniru i zahvalan sam mojim navijačima“ –  poručio je Federer.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter