0
Košarka

Miljenik ‘delija’ pravo iz košarkaških patika otišao u trenere

Objavljeno: 05.07.14 u 08:57

Tek što je završio više nego bogatu košarkašku karijeru, ljubimac navijača Crvene zvezde postao je trener.

Rakocevic

Jedan od najboljih košarkaša iz škole tima sa Malog Kalemegdana, Igor Rakočević, ove sezone završio je igračku karijeru. Međutim, kraj profesionalnog igranja magične igre pod obručima za ovog momka nije označio i kraj nerskidive veze sa košarkom.

Iako neće odmah sesti na užarenu stolicu nekog od domaćih ili evropskih klubova, Rakočević će uploviti u trenerske vode.

„Ne radi se o vođenju tima, već o usavršavanju profesionalnih košarkaša svih uzrasta, radu „1 na 1“ sa malim brojem igrača. Ideja je nastala na bazi moje dugogodišnje fantastične saradnje sa profesorom Duškom Ilićem u pogledu kondicione i fizičke spreme, van sezone i manjim intenzitetom tokom sezone. Osnovali smo firmu „Pro basket tim“, sa profesionalnim trenerima i bivšim igračima, vrhunskim stručnjacima za fizičku spremu, snagu, oporavak od povreda, ishranu“, priča Rakočević, prenose „Novosti“.

Kako sam kaže, upravo je zahvaljujući profesoru Iliću njegova igračka karijere trajala do pune 35. godine.

„Pre šest godina moja karijera bila je ugrožena i činilo se, skoro izvesno, da neće trajati još godinu ili dve. Ekstremno neubičajenim tehnikama, profesor Ilić rešio je probleme sa Ahilovim tetivom i kolenima i produžio je za tri-četiri godine. Cilj naše saradnje da pomognemo igračima da budu što bolji, počev od juniora, preko reprezentativaca do onih na zalasku karijere ili onih koji nemaju potpisane ugovore. Iako tek 19. jula krećemo s radom, javljaju nam se zainteresovani iz Hrvatske, Turske, neki naši bivši reprezentativci“, dodaje Rakočević.

Naravno, kao bivši plejmejker, uža specijalnost bivšeg Zvezdinog igrača biće saradnja upravo sa igračima koji igraju na jednoj od dve bekovske pozicije.

„Posebno ću raditi sa plejmejkerima i bekovima, kojima mogu da dam mnogo dobrih saveta, prenesem iskustvo, pokažem sitne trikove i naučim ih nečemu što ne može nijedan trener ako nije aktivno u tome učestvovao. Gledajući igrače sa strane, tačno znam šta kome nedostaje“, naglašava nekadašnji reprezentativac Jugoslavije.

Iako sve navedeno ne spada u opis klasično trenerskog rada, Rakočević ne precrtava mogućnost da jednog dana zauzme kormilo nad nekim klubom u klasičnom, trenerskom smislu:

„Prošle godine nisam igrao i dosta sam pratio košarku. Postalo mi je kristalno jasno da treneri koji su bili vrhunski igrači imaju prednost. Verujem da bih trenerski posao radio veoma dobro, možda i to može da se desi jednog dana“, zaključio je Rakočević.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.


0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter