0
Fudbal

Francuzi i Nemci u ‘fajtu’ za 1/2 finale, Brazil i Kolumbija u južnoameričkom derbiju

Objavljeno: 04.07.14 u 09:08

Danas od 18:00 sati po srednjeevropskom računanju vremena, na stadionu Marakana u Riu, počeće prvi duel 1/4 finala Mundiajal u Brazilu u kojem će snage odmeriti Nemačka i Francuska.

Francuska-VS-Nemacka

Prvi put u istoriji Svetskih prvenstava u svim duelima 1/4 finala našli su se pobednici grupa, prvi put u istoriji kompjuter je pogodio sve rezultate 1/8 finala, ali zato sasvim izvesno nećemo po prvi put gledati duel ove dve selekcije.

U taborima obe ove selekcije očekuju tešku borbu i veliki rat na terenu. Isto tako, u taborima obe selecije vlada uverenje da će upravo njihov tim na kraju „travnati tepih“ napustiti širom podignutih pesnica…

„Nema sumnje da će to biti zanimljiv meč. Oni su ekipa koja poseduje mnogo kvalitetnih igrača. Međutim, i mi imamo svoje adute. Moramo da se držimo onog što radimo najbolje, da igramo svoju igru i sve će doći na svoje. Ne smemo da se zanosimo previše. Samo tako ćemo moći da prođemo dalje. A ja verujem da hoćemo“, poručio je Mamadu Sako, defanzivac Francuske.

I dok se duel sprema, bivši saigrači iz Reala iz Madrida, a budući rivali na terenu, Mesuit Ozil i Karim Benzema razmenili su prijateljske reši putem „Tvitera“. Na društevenoj mreži i privatno ova dvojica momaka se jako dobro slažu. Na terenu: sigurno će biti druga priča.

Pobednik se ne zna, ali se unapred zna – očekuje nas spektakl. Jer svaki duel 1/4 finala Mundijala sam po sebi upravo to i jeste. Ukoliko ne budete bili u mogućnosti da gledate meč, na portalu hotsport.rs bićete u prilici da praite tekstualni prenos sa video snimcima svih golova…

Sa druge strane, od 22:00 sata po srednjeevropskom vremenu, Brazil, domaćin prvenstva, u grotlu stadiona „Tvrđava“ u gradu Fortelaza, sprema se da zakuva igračima Kolumbije čorbu od eliminacije. Predvoeđni Nejmarom, domaćini se nadaju trijumfu u „lokalnom“ derbiju Svetkog prvenstva.

„Na psihičkom planu smo superijorni, apsolutno verujemo u prolaz, jer radimo ono što volimo“, poručio je igrač Pari Sen Žermena i kapiten Brazila, Tjago Silva.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter