0
Košarka

Dirk Novicki veran Dalasu

Objavljeno: 04.07.14 u 08:24

Shodno svim očekivanjima, superstar Dalas Maveriksa Dirk Novicki, ostaće u jedinom klubu za koji je ikada igrao u NBA ligi.

Dirk Novicki

Nemački internacionalac, bivši MVP NBA lige, potpisao je novi trogodišnji ugovor sa klubom Marka Kjubana. Za vernost franšizi iz Teksasa, sjajni šuter će inkasirati sumu od novih 30 miliona dolara, prenosi nbaserbia.com.

Kako se šuška, ovaj ugovor sadrži igračku opciju za 2016. godinu po kojoj popularni Dirkenštajn može da postane slobodan igrač. Uz sve ovo, Novicki je zadržao ekstremno rektu igračku klauzolu po kojoj može da stopira eventualni trejd iz kluba.

Od tog trenutka do danas Novicki je osvojio šampionsku titulu 2011. godine a iste sezone bio je i MVP finala NBA lige. Takođe, 2007. godine bio je i najkorisniji igrač NBA lige.

Ovaj momak je trenutno 10. najbolji strelac svih vremena. A na listi najboljih strelaca među igračima koji su čitavu karijeru proveli samo u jednom klubu – Novicki je na drugom mestu, odmah iza Kobija Brajata.

Igrač Poeni Klub
K. Brajant 31,700 Lejkers
D. Novicki 26,786 Maveriks
J. Havlilček 26,395 Seltiks
R. Miler 25,279 Pejsers
Dž. Vesti 25,192 Lejkers

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter